Elazığspor'dan hakeme tepki

Spor Toto Süper Lig’de 33. hafta geride kalırken ikili averaj hesaplarına göre ligden düşmesi kesinleşen Elazığspor’da hüzün hakim. 2011-12 sezonunda da 1. Lig'de ikinci olarak Süper Lig'e yükselen bordo-beyazlılar iki sezon sonra yeniden...

Google Haberlere Abone ol
Elazığspor'dan hakeme tepki

Spor Toto Süper Lig’de 33. hafta geride kalırken ikili averaj hesaplarına göre ligden düşmesi kesinleşen Elazığspor’da hüzün hakim. 2011-12 sezonunda da 1. Lig'de ikinci olarak Süper Lig'e yükselen bordo-beyazlılar iki sezon sonra yeniden alt lige düştü. Ligdeki tek Doğu Anadolu temsilcisi olan Gakkoşlar’ın düşmesiyle Süper Lig’de gelecek sene bölgeden hiçbir takım yer alamayacak. Beşiktaş’a 1-0’lık skorla yenilen takımda karşılaşmanın faturası hakeme, ligden düşmenin faturası ise yerel yönetimlerin yeterince destek vermemesine kesiliyor.

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, lige tutunamadıklarından dolayı üzgün olduklarını dile getirdi. “Çok üzüntülüyüz, çok emek verdik özellikle ikinci yarı çok iyi bir çıkış yapmıştık” diyen Buruk, “Ligde kalacağımıza çok inanıyorduk ama olmadı. Oyuncularım, biz, başkanımız, yönetimimiz çok üzgün. Özellikle başkanımız ve yönetimimiz çok emek verdi. Bu takıma destek olmak için çok fazla yalnız kaldılar. Aslında biz de zaman zaman çok fazla yalnız kaldık. Öncelikle şehirden, bize destek veren insanlardan özür diliyoruz. Çok çalıştık, en iyisini yapmaya çalıştık olmadı. Üzgünüz" diye konuştu.

Gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek olan takımda kalıp kalmamasının yönetimle yapacağı görüşme sonrası netleşeceğine işaret eden genç hoca, “Son haftayı inşallah bize yakışır şekilde galibiyetle, kapatalım, sonrasında başkanımızla oturup konuşacağız" dedi.

Beşiktaş maçının hakemi Tolga Özkalfa’ya da bazı pozisyonlar için tepki gösteren Buruk, “Bizim yediğimiz golden önce, Tanju’nun topu kontrol ettikten sonra topun eline değmesine düdük çalıyorsa, (ilk yarının son dakikasında) ceza sahası içindeki bir pozisyona da çok rahat bir şekilde penaltı vermesi gerekiyordu. Hakem zaman zaman maçı kaçırdı, zaman zaman elinde tutamadı. Hakemleri bu konuda çok suçlayamıyoruz tabi. Bu tür maçlara baskı altında çıkıyorlar. Maçın sonuna da az bir süre ekledi.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar