Elazığspor: 3 - Kayserispor: 0

Stat: Elazığ AtatürkHakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay AkkınElazığspor: Vanja Ivesa, Çağlar Birinci, Tanju Kayhan, Fabio Bilica, Ognjen Vranjes, Rodrigo Tello (Dk.

Google Haberlere Abone ol
Elazığspor: 3 - Kayserispor: 0

Stat: Elazığ Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay Akkın
Elazığspor: Vanja Ivesa, Çağlar Birinci, Tanju Kayhan, Fabio Bilica, Ognjen Vranjes, Rodrigo Tello (Dk. 81 Franco Cangele), Marvin Zeegelaar, Mehmet Nas, Serdar Özkan (Dk. 83 Serdar Gürler), Onur Ayık (Dk. 87 Ali Gutda Gökdemir), Deniz Yılmaz
Kayserispor: Sinan Bolat, Zurab Khizanishvili, Cüneyt Köz, Ondrej Vanek (Dk. 69 Taner Yalçın), Okay Yokuşlu (Dk. 58 Abdullah Durak), Alper Uludağ, Srdjan Mijailovic, Ömer Bayram (Dk. 54 Mert Nobre), Alexandros Tziolis, Pablo Mouche, Bobo
Goller: Dk. 49 Alper Uludağ (kendi kalesine), Dk. 61 Serdar Özkan (penaltı), Dk. 72 Deniz Yılmaz (penaltı) (Elazığspor)
Kırmızı kart: Dk. 76 Mert Nobre (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 36 Okay Yokuşlu, Dk. 49 Ömer Bayram, Dk. 57 Alexandros Tziolis, Dk. 72 Sinan Bolat, Dk. 72 Abdullah Durak (Kayserispor), Dk. 76 Çağlar Birinci (Elazığspor)

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta maçında ligde kalma mücadelesi veren Elazığspor, kendi gibi sıkıntılı bir süreç yaşayan Kayserispor'u ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

Bu sonuçla Elazığspor puanını 19'a çıkardı ve 15. sıraya yükselerek düşme potasının dışına çıktı. Rakibi Kayserispor ise 13 puanda kaldı ve averajla 18. sıraya indi.

49. dakikada ev sahibi Elazığspor öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Rodrigo Tello geçti. Bu oyuncunun ceza sahasına gönderdiği topu ön direkte Deniz Yılmaz kafayla kale sahasına indirdi. Altıpas üzerinde oluşan karambolde topu uzaklaştırmak isteyen Alper Uludağ ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1 - 0.

61. dakikada kaleci Sinan Bolat'ın Serdar Özkan'ı ceza sahası içinde düşürmesine hakem Halis Özkahya penaltı diye hükmetti. Serdar Özkan, Deniz Yılmaz'ın 'ben atayım' demesine itiraz ederek aldığı topu penaltı noktasına koydu, vuruşunda da meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

64. dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Bu dakikada kale sahasına yapılan ortada Bobo topu daha müsait durumdaki Mert Nobre'ye indirdi. Bu oyuncunun uzak direk dibinde yaptığı vuruşu çizgi üzerinden Vanja Ivesa ayaklarıyla çıkararak gole izin vermedi.

72. dakikada Elazığspor bir penaltı daha kazandı ve farkı da 3'e çıkardı. Bu dakikada sağ çaprazdan Rodrigo Tello'nun ceza sahası içine gönderdiği topa Deniz Yılmaz hareketlendi, kaleciden kurtardı, ancak vuruşunu yapamadı. Kaleci Sinan Bolat'ın topu almak isterken eliyle Deniz Yılmaz'ı çekmesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı Deniz Yılmaz kullandı ve meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi: 3-0.

80. dakikada gelişen Elazığspor atağında Onur Ayık'ın vuruşunda kaleci Sinan Bolat topu sektirdi. Meşin yuvarlağı kapan Deniz Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak bukez de yan direğin dibinden oyun alanına döndü. Açısını kaybeden Deniz Yılmaz meşin yuvarlağı geriye çıkardı ama araya giren Kayserispor defansından Zurab Khizanishvili topa vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

87. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Defansın yaptığı hatada topu kapan Abdullah Durak'ın vuruşunda meşin yuvarlak defanstan sekti. Topu kapan Bobo, sağına kaçıp vuruşunu yaptı. Top bu kez de Fabio Bilica'dan döndü. Taner Yalçın önünde bulduğu topu tekrar kaleye gönderdi, ancak top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da başka gol getirmeyince karşılaşmayı Elazığspor 3-0 kazanarak puanını 19'a çıkardı ve 15. sıraya yükseldi. Kayserispor ise 13 puanda kaldı ve 18. sıraya indi.
CİHAN

Yorumlar