Ekrem Memnun: Gurur duyuyorum böyle bir takım çalıştırdığım için

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, Kadınlar Avrupa Şampiyonu olan takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Memnun: Gurur duyuyorum böyle bir takım çalıştırdığım için

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, Kadınlar Avrupa Şampiyonu olan takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Kadınlar Avrupa Ligi Şampiyonu olan Galatasaray Odeabank, medya gününde basın mensupları ile buluştu. Sarı - kırmızılı takımın başantrenörü Ekrem Memnun, turnuva için çok çalıştıklarını ve iyi bir kadrolarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gurur duyuyorum böyle bir takım çalıştırdığım için. Başarımız sürpriz gözüküyor çoğu insan için ama böyle turnuva ve liglerde önemli olan en iyi zamanda en iyi oyunu oynayabilmek. En iyi ve en iyi kadro olmanın pek önemi yok. Çokta iyi bir turnuva geçirdik. Performansımızı yukarı taşıdık. Çok konsantre ve kararlıydık. Oyuncularım müthiş bir performans sergiledi. Onları yürekten kutluyorum. Galatasaray camiasına ve Türk kadın basketboluna da hayırlı olsun. Zannediyorum basketbolun ilk şampiyonlar ligi şampiyonluğu. Çok gururluyuz ve mutluyuz. Devam ettirmek istiyoruz. Kolay bir hedef değil çok sert takımlar var."

Finalde Fenerbahçe ile oynamaları ile ilgili ise Memnun, "Bizim tek amacımız Eurolig şampiyonu olmaktı. Fenerbahçe ile karşılaşmak tatlı bir tesadüf oldu ama rakibin adının finalde hiçbir önemi yoktu. Eurolig şampiyonluğu adı üstünde. Kiminle oynadığının çok bir önemi yok. Bu çok büyük bir maçtı, büyük bir kupaydı ve turnuvaydı. Biz Fenerbahçe maçı diye bakmadık. Eurolig olarak baktık ve kazanmak için çıktık sahaya. Her zaman böyle maçlar olmuyor ve finale kalınmıyor. Onun için Fenerbahçe ile olması hoş bir tesadüftü. Onları da kutluyorum. Üst üste iki yıldır finale kalıyorlar. Çok zoru başardılar ama bu sefer biz kazandık. Takımımı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Işıl Alben ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Daha önce 2009'da Eurocup'u kazandık şimdide Eurolig'i kazandık. Çok önemli bir galibiyet gerçekten. Ben tabi orada mücadele eden Kayseri KASKİ ve iki yıldır finale kalan Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Bizim için çok gurur ve mutluluk. Şimdi önümüzde birde lig şampiyonluğu hedefimiz var. Şimdi bu mutluluğu yaşayıp sonrasında oraya konsantre olacağız." dedi.

Fenerbahçe'yi finalde yenmelerinin sorulması üzerine ise Işıl Alben, "Rakibin kim olduğu önemli değildi. Önemli olan bizim neler yapabileceğimizdi. Evet Fenerbahçe çok iyi bir seri yakaladı ve iyide bir kadrosu var. 18 tanede üst üste maç kazandı Avrupa'da. İki Türk takımın orada olması müthişti tebrik ediyorum onları da. Ama bizimde yakından tanıdığımız bir rakipti. Türk basketbolu adına güzel bir maç oldu." diye cevap verdi.

Kaptan, transfer hakkında sorulan sorulara ise "Bu haberler her sene çıkıyor. Bunlarla menejerim ilgileniyor. Şuan Galatasaray'ın oyuncusuyum." diye cevap verdi.

Sarı - kırmızılı takımın bir diğer oyuncusu Nevriye Yılmaz ise "Duygularımızın gerçekten tarifi yok. Çok mutluyuz. İnanılmaz büyük bir başarıya imza attık. Hala o anı unutamıyoruz, hala o anı yaşıyoruz. Eurolig'de Avrupa şampiyonu olmak inanılmaz bir duygu. Bunu da yaşadığım için tanık olduğum için çok mutluyum.Takım arkadaşlarımdan da gurur duruyorum.Bu kupanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçe ile oynamaları hakkında da Nevriye Yılmaz, "Tabi ki Fenerbahçe'ye karşı kazanmanın büyük bir önemi var ama biz sadece Eurolig kupasına odaklanmıştık. Çok zorlu bir şampiyona oldu. Favori gözüken Ekaterinburg'u yendik yarı finalde. O maçtan sonra kupaya bir adım yaklaşmış olduk. Finalde de çok önemli bir rakibi yendik. Fenerbahçe'de yıllardır yatırım yapan bir kulüp. Önemli olan camiaya bu kupayı kazandırmak ve buna öncülük ettiğimiz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar