Egemen Korkmaz: Takım içindeki arkadaşlık şampiyonluğu getirecek

Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, takım içindeki arkadaşlığın kendilerine şampiyonluğu getireceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Egemen Korkmaz: Takım içindeki arkadaşlık şampiyonluğu getirecek

Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, takım içindeki arkadaşlığın kendilerine şampiyonluğu getireceğini söyledi.
Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, ilk yarıya nazaran ikinci devrenin çok daha çekişmeli ve zor geçeceğine değinerek, takım içindeki havanın, bu zorluğa rağmen camiaya şampiyonluğu getireceğini ifade etti.
Egemen Korkmaz, "Ligdeki birçok takım ilk devredeki eksiklerini gördü ve ona göre takviyeler yapıyor. Ben ligin ikinci yarısının çok daha zor geçeceğini düşünüyorum. Tabi bu süreç içerisinde bizim neler yapacağımız çok daha önem kazanıyor. Başından sonuna kadar işi sıkı tutmak şart diyebilirim." şeklinde konuştu.
Takım içindeki havanın şampiyonluk yolunda itici bir güç olduğunu da kaydeden başarılı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Takım içinde arkadaşlığı anlatmama gerek yok, dışarıdan bakan bir göz dahi uyumu görebilir. Ben bunun yansımalarını ikinci yarıda oynayacağımız karşılaşmalarda göreceğimize inanıyorum. İlk yarıdakine oranla ikinci yarıda çok daha iyi bir futbol ve performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Kaldı ki hazırlıklarımızı da bu yönde yapıyoruz. Çünkü başarının altında yatan nedenlerden birisi de bu diye düşünüyorum."
Fenerbahçe Futbol takımının her anlamda profesyonel oyunculardan kurulu olduğunun altını çizen tecrübeli savunma oyuncusu, rekabetin de önemine değindi. Egemen Korkmaz, "Arkadaşlık ne kadar önemliyse, rekabet de o kadar önemli. Fenerbahçe gibi büyük bir camiadasınız ve buraya gelen her futbolcu iddialıdır. Her oyuncu oynamak ister ve kimse oynamadığı için mutlu olamaz. Tabii formayı hak etmek için, oynamak için çaba göstermek gerekir. Sonuç itibariyle sahada görev alan 11 oyuncu oluyor ama dışarıdan desteklemek de çok önemli. Ben sahadayken, yedek kulübesindeki ya da tribündeki arkadaşlarımın benimle aynı düşünceyi paylaşması beni pozitif yönde etkiliyor. Bu anlamda şanslı bir takımız. Tamamının profesyonel oyunculardan oluştuğu bir takımız." diye konuştu.
Deneyim ve tecrübenin gerekliliğinden bahseden yıldız oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tecrübenin sadece yaşla orantılı olduğunu düşünmüyorum. Aramızda 24-25 yaşında çok önemli tecrübeler yaşamış arkadaşlarımız da var. Aynı şekilde milli takımlarda önemli başarılar yakalamış arkadaşlarımız var. Bu nedenle ben şanslı bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Durumu idare edebilen, kontrol edebilen ve birbirine her anlamda yardımcı olabilen bir topluluğuz. Bizim gibi stoper mevkiinde oynayan oyuncuların hemen önündeki bölgede görev alan arkadaşlarımızın başarısı çok önemli. Antrenmanlarda ortaya koyduğunuz performans sahaya da yansıyor. Eğer ki performansınız antrenmanlarda iyiyse, aynı şekilde sahada da iyi olacaktır. Ben saha içinde birçok şey öğrendim. Kendimi geliştirmeye çalıştım ve geliştirdiğime de inanıyorum. Saha içindeki defans oyuncularının duruşu çok önemli diye düşünüyorum."
CİHAN

Yorumlar