Edirnespor ve Ormanspor Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'ne yükseldiler

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu'nu birinci sırada bitirmeyi ve 2013-14 sezonu şampiyonluğunu dün garantileyen Edirnespor, bugün Mersin Üniversitesi'ni yenerek beşte beş yaptığı maçın ardından kupasını aldı.Balıkesir'in Edremit...

Google Haberlere Abone ol
Edirnespor ve Ormanspor Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'ne yükseldiler

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu'nu birinci sırada bitirmeyi ve 2013-14 sezonu şampiyonluğunu dün garantileyen Edirnespor, bugün Mersin Üniversitesi'ni yenerek beşte beş yaptığı maçın ardından kupasını aldı.

Balıkesir'in Edremit İlçesi Edremit Spor Salonu'nda gerçekleşen maçlarda üçüncü çeyrekte bir ara 16 sayı geriye düştüğü maçı kazanmasını bilen Edirnespor'a kupasını, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka verdi.

Kadınlar Basketbol 2. Ligi'ne yükselen ikinci takım ise Ormanspor oldu. Ormanspor, As Osmaniye'yi 70-62 yenerek ikinci oldu ve Kadınlar Basketbol 1. Ligi'ne çıkma şansı kazandı.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından kupa seremonisi gerçekleştirildi. İlk olarak üçüncü olan As Osmaniye Gençlikspor'a madalyaları verildi. Daha sonra son maçta aldığı galibiyet ile ikinci olan Ormanspor'a madalyaları verildi. Neşeleri ve mutlulukları ile dikkatleri çeken Edirnespor kupasını alarak mutluluğunu seyircileri ile paylaştı.

Edirne Bayan Basketbol Takımı Genel Menejeri Engin Gönültaş, "12 Ağustos itibariyle sezonu açtık. Zorlu bir sezon geçirdik. 32 takımdan oluşan bir lig bilindiği gibi. En son altı takım kaldı. Zorlu geçeceğini biliyorduk. Ama çok çalıştık. Çok inandık. Takım olarak buraya geldik." diyerek, şöyle konuştu:

"Kenetlendik. Takım son müsabakalarda şampiyonluğa inandı. Sonunda şampiyon olduk. Bu şampiyonluğu biz tüm Trakya halkına ve Edirne'ye armağan ediyoruz. Bu şampiyonlukta büyük emeği geçen sayın Başkanımız Murat Boyacıoğlu'na ve buraya gelip bizi destekleyen tüm Edirneli taraftarlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum."

Şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla Selfi çektirerek paylaşan takımın sporcuları kupa törenine 'Şampiyon Olduk Be Ya!!!' yazılı tişörtleri ile çıkmaları ilgi çekti.

CİHAN

Yorumlar