Edirne'nin ilk kadın futbol takımı sezona hazırlanıyor

- Çarşıspor Kadın Futbol Takımı, 3. Lig hedefiyle gireceği sezonun hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Edirne'nin ilk kadın futbol takımı sezona hazırlanıyor


EDİRNE (AA) - Edirne'nin ilk kadın futbol takımı Çarşıspor, 2016-2017 sezonuna hazırlanıyor.

Bölgesel Lig'de mücadele edecek Çarşıspor, 3. Lig hedefiyle gireceği sezonun hazırlıklarını Saraçhane Spor Tesisleri'nde yoğun tempoda sürdürüyor.

Çarşıspor Kulübü Başkanı Nedim Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kentte kadın futbolunun gelişimi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Mercan, bu sezon katılacakları Bölgesel Lig'de başarılı olup 3. Lig'e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

Profesyonel liglere yükselip kalıcı olmak istediklerini ve bunun için köklü bir yapı kurmaya çalıştıklarını aktaran Mercan, şöyle devam etti:

"Biz bunu bir takımdan daha çok bir okul olarak görüyoruz. Altyapıya önem veriyoruz. Takıma yoğun bir talep var. Bu sene Bölgesel Lig'e katılacağız. Başarılı olup 3. Lig'e çıkmak istiyoruz. Şu anda otuzun üzerine oyuncumuz var. Çok yetenekli kızlarımız var. Kadın futboluna güzel bir ilgi var. Kızlarımız çok istekliler. Kızlarımız haftanın üç günü ağır idmanlarla sezona hazırlanıyorlar. Bu emeklerinin karşılığını da alacaklarını düşünüyorum."

Teknik direktör Rıza Can Aşık da altyapıya ağırlık verdiklerini söyledi.

Edirne'de kadın futbolunun istenilen düzeyde olmadığını belirten Aşık, "Amacımız bayan futbolunda yerelde Edirne'ye genelde Türkiye'ye hizmet etmek. Edirne, maalesef kadın futbolunda gerilerde yer alıyor. Biz de bunu değiştirmek için buradayız. Bizim amacımız alt yapıyı sağlam tutup iyi bir temel oluşturmak. Biz futbolcu yetiştirmek istiyoruz. Biz bunun için kısa vadeli planlar değil 10 yıllık hedefler koyarak çalışıyoruz. Başarılı olmanın tek anahtarı var oda çalışmak." şeklinde konuştu.


- Kaptan Melek futbol tutkunu

Takımın kaptanı Melek Özden ise futbolu çok sevdiğini belirterek, "Futbol oynamaya beş yaşında başladım. Bu kulübü kurdukları için yöneticilerimize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz üst liglere çıkmak." diye konuştu.

Kaleci Tuğba Pirisköy de futbolun kendisi için bir hayat felsefesi olduğunu dile getirerek, "Futbolu çok seviyorum. Çok sıkı şekilde antrenmanlar yapıyoruz. Böyle bir takım kurulduğu için çok mutluyum. Futboldaki idolüm Fernando Muslera." şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar