E-bilet ile dürüst taraftar cezalandırılıyor

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, e-bilet uygulamasıyla birlikte tribündeki taraftar sayısının azaldığını ve gelecek yıl bu sayının daha da düşeceğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
E-bilet ile dürüst taraftar cezalandırılıyor

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, e-bilet uygulamasıyla birlikte tribündeki taraftar sayısının azaldığını ve gelecek yıl bu sayının daha da düşeceğini dile getirdi. Havur, e-bilet uygulamasının dürüst taraftarı cezalandırmak olduğunu aktararak, sporda şiddeti önleme adına yapılan uygulamanın spora ilgiyi azaltacağını ifade etti.

Durdu Havur, e-bilet uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu hafta süper lig ve PTT lig maçlarında e-bilet uygulamasına başlandı. Bütün statlarda seyirci sayısı yaklaşık olarak yüzde 20 civarında olmuştur. Statlardaki doluluk oranı gelecek yıl yüzde 10 ancak olacaktır. Sadece bu sezon için kalan 5 maçta kombineli seyircilerin e-bilet almasına lüzum görülmediğinden şimdilik doluluk oranı birazcık yüksek görünmektedir. Erciyesspor maçlarını ele alacak olursak Elazığ maçında 27 bin biletli seyircimiz olmasına rağmen Trabzon maçında 285 kişi e-bilet almıştır. Gerçek suçluyu yakalamaktan aciz olanlar işi bu noktaya getirerek dürüst taraftarı cezalandırmayı tercih etmişlerdir. Sporda şiddeti önlemede kurtarıcı gibi gösterilmeye çalışılan bu sistem hiç bir katkı sağlamayacağı gibi, statların bomboş kalmasına sebep olacaktır. Bu durumda 5 bin kişilik statlar yeterli olacaktır." dedi.

"Biz Anadolu'da sponsorlar aracılığıyla bedava bilet dağıtıp taraftar bulamazken pek çok işlemi olan e-bilet sistemi getirilerek kulüplerimiz destekten yoksun bırakılacaktır." diyen Durdu Havur, ligin bitimine 5 hafta geçilen uygulamayla ilgili tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Ligin bitimine 5 hafta kala böyle bir durum bizim açımızdan kabul edilemez. Lig başında bütün takımlar eşit durumdayken uygulamaya başlanabilirdi. Hedefi olan takımlar açısından çok kötü bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu sistemdeki ihale ne zaman yapılmıştır? İhaleyi kim kazanmıştır? Amaç sporda şiddeti önlemek mi, yoksa taraftarı yolunacak kaz gibi görerek birilerine çıkar, menfaat mi sağlamaktır? Bu sistem dünyada kaç ülkede uygulanmaktadır? İtalya'da bu sistemin ömrü ne kadar sürmüştür? Tüm taraftarları takım ayırt etmeden bu sisteme karşı çıkmaya çağırıyoruz."
CİHAN

Yorumlar