Dzeko'dan Fenerbahçe yanıtı

Bosna Hersekli milli futbolcu Edin Dzeko, Manchester City'den ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara yorum yapmadığını, Manchester City'de mutlu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dzeko'dan Fenerbahçe yanıtı
Bosna Hersekli ulusal futbolcu Edin Dzeko, Manchester City'den ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara yorum yapmadığını, Manchester City'de mesut olduğunu söyledi.

Dzeko, AA muhabirine yaptığı izahatda, hakkındaki transfer iddialarından Premier Lig’deki şampiyonluk yarışına, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden ulusal takıma çok sayıda konu için değerlendirmede bulundu.

Önceki hafta oynadıkları Liverpool maçında takımının tek golünü kaydeden ve bu golle dördüncü sezonunu geçirdiği Premier Lig’de 50. golüne ulaşan Dzeko, bunun 'mükemmel bir his' olduğunu söyledi.

Dzeko, 'Gol atmak benim işim. Dört sezondur buradayım ve devamlı oynuyorum. Sadece bu sezon sakatlığım sebebiyle iki ay sahalardan ırak kaldım. Belki daha çok gol atabilirdim lakin şikayetçi değilim. Durumumdan son derece memnunum ve gollerime önümüzdeki günlerde de devam etmek için çalışacağım' ifadesini kullandı.

Ligde, Chelsea’nın beş puan gerisinde ikinci sırada yer aldıklarını fakat takım şekilde tekrardan İngiltere şampiyonu olabileceklerine inandıklarını söyleyen Dzeko, 'Hedefimiz her süre aynı, o da şampiyonluk. Chelsea’nın gerisinde kaldık lakin bence aramızdaki puan farkı çok aşırı iri değil. Sezonun sonuna daha çok aşırı var. Hazır bir biçimde onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz' diye konuştu.

Sezon sonuna kadar Chelsea üstünde baskı kurmaya devam edeceklerini ifade eden Dzeko, 'Umarım geçen sene elde ettiğimiz şampiyonluğa bu sene da ulaşırız. City bu şeklinde bir takımda oynuyorsanız, hedefiniz her süre zirvede olmaktır. Biz de buna müsait devinim ediyoruz' dedi.

'Barcelona’yı şaşırtmak istiyoruz'

Dzeko, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında 2-1 yenildikleri Barcelona ile 18 Mart’ta deplasmanda oynayacakları rövanş maçından da umutlu.

Barcelona ile oynadıkları ilk maçın kendileri için çok aşırı ciddi olduğunu ve evlerinde kaybetmemek için sahaya çıktıklarını anlatım eden Dzeko, 'Ancak bilhassa maçın ilk bölümünde iyi değildik. Maçın ilerleyen dakikalarında daha iyi oynadık ve golü bulduk. Kırmızı kart görmeseydik, kim bilir hal neyi gösterecekti. Rövanş maçında iyi bir netice alıp Barcelona’yı şaşırtmak istiyoruz' halinde konuştu.

Transfer devrinde Manchester City’den ayrılacağı iddia edilen ve ismi Fenerbahçe’nin yanı paradigma Juventus, Milan, Wolfsburg ve Arsenal ile anılan Dzeko, transfer iddiaları meselesinde yorum yapmak istemediğini söyledi.

Manchester City ile bulunan sözleşmemi uzattığını vurgulayan Dzeko, şunları söyledi:
'Bu, benim City’den ayrılacağımı iddia edenlere açık bir mesaj olmalı. Daha evvela de çok aşırı defa söyledim gene söylüyorum, takımdan ayrılacağım yönündeki spekülasyonlara yorum yapmıyorum. İddiaları ilk günden buyana takip ediyorum. Hakkımdaki iddialara yanıt verecek olsam bütün günümü buna ayırmak durumunda kalırım. Manchester City’de mutluyum.'

'Misimovic dostum şekilde kalacak'

Dzeko, Wolfsburg’da ve Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’nda müşterek oynadığı ve geçtiğimiz günlerde deneyimli futbol kariyerini sonlandırma kararı sektör Zvjezdan Misimovic’in bu kararına şaşırdığını anlatım etti.

Misimovic ile futbolu bırakma kararından birkaç hafta evvela konuştuğunu ifade eden Dzeko, 'İlginç bir Öneri gelmediği takdirde futbolu bırakacağını söyledi. Üzülsem de kararına saygı duyuyorum. Misimovic eksikliğini hissedeceğimiz iri bir futbolcu. Ardında harika bir kariyer bıraktı. O benim için takım arkadaşından çok aşırı daha fazlasıydı. Her süre iri bir dostum şekilde kalacak' diye konuştu.

'Kazanmaya ihtiyacımız var'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamında 28 Mart’ta Andorra ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Dzeko, dört maçın arkasından iki puan toplayan ve Belçika’nın peşinde grupta beşinci sırada bulunan Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’nın gruptan çıkmak hesabına hiç bir süre pes etmeyeceğini söyledi.

Gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü kaydeden Dzeko, 'Her maçta elimizden gelenin en fazlasını vereceğiz. Şu anda iyi oynamaya, göze hoş gelen futbol sergilemeye değil kazanmaya ihtiyacımız var. Fransa’ya gidebileceğimizi düşünüyorum fakat bunu sahada da göstermeliyiz' ifadesini kullandı.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar