DÜZELTME - İsfendiyar Zülfikari: Caner'in Fenerbahçe'de kalacağına inanıyorum

Sayın Abonemiz;"İsfendiyar Zülfikari: Caner'in Fenerbahçe'de kalacağına inanıyorum (Özel)" başlıklı haberimizde futbolcu Caner Erkin'in soyadı sehven Ertekin olarak yazılmıştır. Erken olacaktır.Düzelterek haberimizi yeniden yayımlıyoruz.Saygılarımızla...

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME - İsfendiyar Zülfikari: Caner'in Fenerbahçe'de kalacağına inanıyorum

Sayın Abonemiz;

"İsfendiyar Zülfikari: Caner'in Fenerbahçe'de kalacağına inanıyorum (Özel)" başlıklı haberimizde futbolcu Caner Erkin'in soyadı sehven Ertekin olarak yazılmıştır. Erken olacaktır.

Düzelterek haberimizi yeniden yayımlıyoruz.

Saygılarımızla...

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari, sözleşmesi sona eren Caner Erkin'in Fenerbahçe'de kalacağını ve Galatasaray'a transfer olacağına inanmadığını söyledi.

Halkalı Atakent Fatih Koleji öğrencileri, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından İsfendiyar Zülfikari'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilerin sorularını cevaplandıran sarı - lacivertli yönetici, ilk olarak sözleşmesi sona eren Caner Erkin hakkında sorulan soruları cevaplandırdı. Caner'in Fenerbahçe'de kalacağına inandığını belirten Zülfikari, yıldız oyuncunun Galatasaray'a ise transfer olmayacağına inandığını ve şuan Caner ile bir pazarlık içinde olduklarını ifade etti.

Cristian Baroni ve Salih Uçan'ın takımdan ayrılacağı yönünde çıkan haber için ise İsfendiyar Zülfikari, "Baroni hakkında gidecek birşey duymadım. Salih Uçan Roma'ya gider mi gitmez mi bilmiyorum ama bence Fenerbahçe'den futbolcuların yurtdışına gitmesi hem geriden gelen küçük çocukların önü açılması anlamında güzel birşey. Hem de bizim kulübümüzden gitmesi de ayrı bir gurur kaynağı." diye konuştu.

VERGİ AFFI KONUSU: BİZ ETİK VE AHLAKİ OLANI YAPTIK, ÖDEDİK

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz gün TBMM'ye gelen vergi affı hakkında da konuşan sarı - lacivertli yönetici, "Her Türk vatandaşının vergisini ödemesi gerekir. Biz etik ve ahlaki olanı yaptık ve ödedik. Ödediğimiz için de bir madalya verilmedi ama biz Türk vatandaşı olarak yapmamız gerekeni yaptık. Diğerlerine örnek olduk. Bu hani biz enayiyiz onlar çok akıllı anlamına gelmiyor. Doğru olanı yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

İNŞALLAH DİEGO'YU EN KISA ZAMANDA KARŞILARIZ

Transferler hakkında sorulan sorulara ise Zülfikari, "Başkanımız Aziz Yıldırım, Diego Ribas transferinden sonra bir transfer yapılmayacağını söyledi. Ama Fenerbahçe'de transferler hiçbir zaman bitmez. İnşallah da en kısa zamanda Diego'yu karşılarız. Ama biz bu oyuncu ile yüzde yüz anlaşmadık. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdik rahat rahat görüşelim diye. Zaten anlaşmış olsaydık Diego şuan burada olurdu." diye cevap verdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GÜLEN TARAF İNŞALLAH BİZ OLURUZ

Fatih Koleji öğrencileri, UEFA'nın verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası nedeniyle şampiyon olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecek olan Fenerbahçe'nin cezasının kaldırılmasını da gündeme getirdi. Öğrencilerin, 'Fenerbahçe bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gidecek mi?' sorusuna İsfendiyar Zülfikari şöyle cevap verdi:

"Her Fenerbahçelinin gönlünden geçtiği gibi benim de gönlümden gitmek gerektiği geçiyor. Ama bu bir hukuki süreç. O süreç sonunda inşallah gülen taraf biz oluruz."

Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar arasında yaşanan gerginliklerin sona ermesi gerektiğini de vurgulayan sarı lacivertli yönetici, "Şimdi bu tüm futbolcular birbirleriyle arkadaş. Yöneticiler de arkadaş. Dolayısıyla biz hiçbir şekilde aynı ülkenin vatandaşını kavga ederken görmek istemiyoruz. Futbolda bir oyun. Kazanmakta var kaybetmekte var. O yüzden bu kavga olaylarını tasvip etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım'ın tekrardan hapse girmesi halinde yönetim olarak B ve C planlarının olmadığını belirten Zülfikari, "Şimdi hepimizin gönlünden geçen başkanımızın ölene kadar başkanlığının devam ettirilmesi. Sağlıklı olduğu sürece de bence Aziz Yıldırım devam etmeli. Yöneticiler olarak bizler de elimizden geleni yapıp destek olmalıyız. Ben mahkeme sürecini takip etmiyorum, bilmiyorum o yüzden yorum yapmak istemiyorum. Ama eğer başkanın başkanlığı düşerse ne olacağı tüzükte bellidir." yorumunda bulundu.

FENERBAHÇELİ OLMAK BİR KİMLİK OLMA MANASINA GELDİ

3 Temmuz sonrasında Fenerbahçeli taraftarların bir olgu içine girdiğini ifade eden İsfendiyar Zülfikari, "Taraftarlarımız diğer taraftarlardan biraz farklılaştı. Kulübüne ve başkanına sahip çıktı. Artık Fenerbahçeli olmak birtakım vecibeleri yerine getirmek manasına geliyor. Fenerbahçeli olmak Kadıköy'de olmak, Cumhuriyet çocuğu olmak gibi oldu. Kısaca Fenerbahçeli olmak bir kimlik olma manasına geldi." diye konuştu.

'Başkan Aziz Yıldırım'ın ismi neden tesislere verilmiyor?' sorusunu da cevaplandıran sarı - lacivertli yönetici, "Fenerbahçe Kulübü vefalı bir kulüp. Kulüpten ayrıldığı zaman ismi verilsin ya da verilmesin anılacağına inanıyorum. Nasıl ki Lefter'ler, Can Bartu'lar unutulmuyor Aziz Yıldırım'ın da efsaneler arasında yerini alacağını düşünüyorum. Kulübe ya da herhangi bir tesise isminin verilip verilmemesinin çokta önemli birşey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü onlar yapı taşı ve yapı taşları unutulmaz. Başkanımız isteseydi çoğu tesislere ismini verirdi. Kişisel tercihi bu sonuçta." şeklinde cevap verdi.

GALATASARAYLI YÖNETİCİLERİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLADIK

Son olarak ise Fenerbahçeli yönetici, 'Yönetim olarak Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçının oynanacağı Abdi İpekçi Spor Salonu'na gidecek misiniz?' sorusunu yanıtladı ve şöyle cevap verdi:

"Bayan basketbol maçında biliyorsunuz çok üzücü şeyler yaşandı. Genel sekreterimiz Mahmut Uslu'ya el kaldırıldı. Ben orada bizim özenle ağırlanmadığımızı düşünüyorum. Gerekli tedbirlerde alınmadı. Ama biz Ülker Arena'ya özellikle Galatasaraylı yöneticileri davet ettik loca ayarladık ve en iyi şeklide ağırladık. Biz örnek teşkil ettik. Bu sözle değil eylemle yapılmış birşey. Doğru olanı buydu. Bundan sonrası dostlukla centilmenlikle devam edilmeli."

CİHAN

Yorumlar