Dursun Özbek: Turgay Şeren ismi ölümsüzleştirilecek

- Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: - "Nobel Ödülü'ne ulaşan Sayın Aziz Sancar, en büyük arzusunun imzalı bir Turgay Şeren forması olduğunu söylemişti. Bu Turgay Şeren efsanesinin ta kendisidir" - "Yakında açılacak kulüp müzemizin ismi Turgay Şeren olacak"

Google Haberlere Abone ol
Dursun Özbek: Turgay Şeren ismi ölümsüzleştirilecek


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, hayatını kaybeden sarı-kırmızılıların ve milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren'in adını Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde açılacak müzeye vereceklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, GSTV'de yaptığı açıklamada, Turgay Şeren'in vefatının Galatasaray ve Türk sporu için acı bir kayıp olduğunu kaydetti.

Dursun Özbek, yaşayan bir efsaneyi kaybettiklerini belirterek, "Turgay ağabey sadece iyi bir sporcu değildi. Duruşuyla, sözleriyle örnek bir kişilikti. Bir milletin kendisine rol model aldığı bir kişilikti. Aklıma Aziz Sancar geliyor. Mardin'in küçük bir köyünde doğup Nobel Ödülü'ne ulaşan Sayın Aziz Sancar, verdiği ilk röportajda, en büyük arzusunun imzalı bir Turgay Şeren forması olduğunu söylemişti. Bu kolay kolay kimseye nasip olmayacak bir büyüklüktür, bu Turgay Şeren efsanesinin ta kendisidir. Tabii efsane olmak kolay değil." diye konuştu.


- "Turgay ağabeyin kaderi Molloy döneminde değişti"


Turgay Şeren'in Galatasaray Lisesi'nde hem başarılı bir öğrencilik hem de iyi bir sporculuk döneminin olduğunun altını çizen Özbek, şunları kaydetti:

"Turgay ağabey çocukken, parasız yatılı sınavlarını kazanarak adım attığı Galatasaray Lisesi’nde hem başarılı bir öğrenci hem de iyi bir sporcu olmak için var gücüyle çalıştı. Okula her branşta katkı veren başarılı bir öğrenci kimliği vardı. Basketbol, voleybol oynuyor; futbolda ise forvet mevkiinde görev almayı seviyordu. Galatasaray Lisesi'nin avlusunda, rahmetli Metin Oktay ile yaptıkları tenis topu maçları o dönemi yaşayanların hafızasında yer etmektedir. Turgay ağabeyin kaderi o dönem Galatasaray Teknik Direktörü Peter Molloy tarafından değişti. Kaleye geçti ve bir daha asla orayı terk etmedi. Sporculuk kariyeri boyunca sadece ve sadece Galatasaray formasını giydi. 'Berlin Panteri' unvanıyla unutulmaz sayfalar yazdı. Kendisini ziyaret etmiştim Florya'da. Yaşlı gözlerle 'Ben Galatasaray'ın Aslanıyım' diyordu. Hiçbir Galatasaraylı, Türk futbolunu seven herkes onu unutmayacak. Turgay ağabeyin duruşu her zaman camiamıza yol göstermeye, Galatasaraylıları kenetleyip bir hedef uğrunda birleştirmeye devam edecek."


- "Kulüp müzemizin ismi Turgay Şeren olacak"

Başkan Dursun Özbek, kulüp müzesine Turgay Şeren'in ismini vereceklerini belirterek, "Turgay Şeren ismi ölümsüzleştirilecek. Yakında açılacak kulüp müzemizin ismi Turgay Şeren olacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde buraya gelen taraftar, onun ismini görmeye devam edecek. Anısı yüzyıllarca da herkesin önünde olacak. Sporumuzun çıkışı daha çok Turgay Şeren'ler yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır. Bunun yolu da önce iyi insan olmaktan, çok çalışmaktan ve eğitimden geçmektedir. Turgay Şeren’e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Galatasaray camiasına ve tüm taraftarlarımıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yeni sezonun adının "Turgay Şeren Sezonu" olmasını talep edeceklerini aktararak, şunları söyledi:

"Türkiye'de kaleci deyince akla gelen ilk isim Turgay Şeren'dir. Dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezonun adını Turgay Şeren'den esirgemeyecektir. Bu ona duyulan saygıyı dile getirecektir. Bu teklifi ileteceğiz, kabul edileceğini umuyorum."


- Sezgin ve Aküzüm'ün görüşleri


Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin de Turgay Şeren'in vefatının büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Kulüp televizyonuna konuşan Sezgin, "Büyük üzüntü içindeyiz. Efsane kaptanımızdı. Turgay Şeren, Türkiye futbol camiası için de önemli bir isimdi. Hem milli takımda hem Galatasaray'da önemli işleri var. Galatasaray Yardımlaşma Vakfı'nda, camianın içinde yer almaya devam etmek için kalıyordu. Ailesine sabırlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ise Turgay Şeren'in adını ölümsüzleştirmek istediklerini vurgulayarak, "Çok güzel ve başarılarla dolu bir ömrü oldu. Galatasaray Camiası'nın Lise'den Divan Kurulu'na kadar her yerinde olan bir yerdeydi. Kulüp olarak Turgay Şeren'in adını ölümsüzleştirme konusunda tasarrufta bulunmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer yandan Turgay Şeren'in hayatını kaybetmesi nedeniyle Galatasaray Kalamış Tesisleri'nde sarı-kırmızılı bayraklar yarıya indirildi.

Yorumlar