Dursun Özbek: "Kazanacağız, çünkü biz Galatasarayız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün aylık dergisinde yaptığı açıklamada, "Uc¸mayı seviyoruz du¨s¸menin oldugˆunu kabul ederek. Korkarak yas¸amıyoruz, c¸u¨nku¨ biz buraya hayatı seyretmeye degˆil, kazanmaya geldik. Ve kazanacagˆız, c¸u¨nku¨ biz Galatasarayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dursun Özbek: "Kazanacağız, çünkü biz Galatasarayız"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün aylık dergisinde yaptığı açıklamada, "Uc¸mayı seviyoruz du¨s¸menin oldugˆunu kabul ederek. Korkarak yas¸amıyoruz, c¸u¨nku¨ biz buraya hayatı seyretmeye degˆil, kazanmaya geldik. Ve kazanacagˆız, c¸u¨nku¨ biz Galatasarayız" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp dergisinin 172. sayısında, camiaya ve sarı-kırmızılı taraftarlara seslendi. Başkan Özbek’in kulüp dergisinin Aralık sayısındaki yazısı şu şekilde:

"2 Aralık 2017 Cumartesi gu¨nu¨ gerc¸ekles¸tirdigˆimiz Olagˆanu¨stu¨ Genel Kurul Toplantısı’nda kulu¨bu¨mu¨zu¨n mali durumunu tam anlamıyla ortaya koyduk. Riva’daki arazimiz ic¸in Emlak Konut ile su¨rdu¨rdu¨gˆu¨mu¨z c¸alıs¸maların neticelerini aldıgˆımızı Sayın Genel Kurul Üyeleri’ne de ifade etmis¸tim. Kulu¨bu¨mu¨zu¨n, toplam borc¸ alacak farkı 2016 sonu 546 milyon TL iken 2017 yılının 9. ayının sonu itibariyle 214 milyon TL’ye inmis¸tir. Bu tablo net olarak Emlak Konut projelerinden kaynaklanan gelirin banka borc¸larına harcandıgˆının go¨stergesidir. Finansal anlamda 2018 yılının Galatasaray ic¸in c¸ok daha verimli olacagˆı net bir s¸ekilde ortaya konmus¸tur.

Bu bagˆlamda mantıklı o¨ngo¨ru¨ler neticesinde dogˆru kararlarla gelecegˆimiz ic¸in en dogˆru adımları atma gayreti ic¸inde oldugˆumuzu bilmenizi isterim. Zira yas¸amın kontrolu¨nu¨n de tek s¸artı budur. Aksi, dalgalı bir denizdeki deniz anasının kaderinden farklı degˆildir. Biz Galatasaray olarak, Galatasaraylılar olarak her zaman bu motivasyonla hareket ettik ve bas¸arıya giden yolun istikametini de bu s¸ekilde bulduk.

Galatasaray tarihine baktıgˆınızda ilk bas¸ta eles¸tirilen kararların, bu¨yu¨k bas¸arılar getirdigˆine s¸ahit olursunuz. O¨rnegˆin Tu¨rk futbolunun kaderini degˆis¸tiren Alman teknik adam Jupp Derwall’in ilk yıllarında kars¸ılas¸tıgˆı olumsuz tabloya ragˆmen Ali Uras agˆabeyimizin ve yo¨netiminin mantıklı o¨ngo¨ru¨su¨nu¨n sadece Galatasaray ic¸in degˆil, Tu¨rk futbolu ic¸in de o¨nemli bir do¨nemec¸ oldugˆu as¸ikardır. Yine 1970’li yıllarda Selahattin Beyazıt agˆabeyimizin I·ngiltere’ye giderek u¨lkesinde c¸ok da bilinmeyen bir teknik adam olan Brian Birch ve hocaların hocası Cos¸kun O¨zarı ile yola c¸ıkıs¸ının Galatasaray’a kazandırdıkları ortadadır.

2017 yılının yaz do¨neminde futbol takımımızda ciddi bir revizyona gittigˆimiz tu¨m sporseverlerin malumu. C¸ogˆunlugˆu yeni isimlerden olus¸an bir takımın meydana getirdigˆi sinerjiden tu¨m Galatasaraylıların keyif aldıgˆı gerc¸egˆi de ortadadır. Bu¨yu¨k bo¨lu¨mu¨ yenilenmis¸ kadromuzun futbol sezonunun ilk yarısında aldıgˆı sonuc¸ların ic¸inde sevinc¸ler oldugˆu gibi mutlaka hayal kırıklıkları da var. Ama unutmayalım en gu¨zel sonla biten hikayelerde dahi go¨zyas¸larına yer vardır.

Son olarak bu¨yu¨k bir sevinc¸le ifade etmek isterim ki; Galatasaray Spor Kulu¨bu¨ olarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Tu¨rk Telekom Stadyumu’nun yanına ins¸ası planlanan 15 bin kis¸ilik kapalı spor salonunun yapı ruhsatını almıs¸ bulunuyoruz. Basketbol adına yu¨ru¨yu¨s¸u¨mu¨zu¨n ilk adımı olacak bu¨yu¨k hamleyi yakında salonumuzun temelini atarak devam ettirecegˆiz.

Tu¨m kamuoyunun ve bu¨yu¨k Galatasaray taraftarının go¨rdu¨gˆu¨ u¨zere bizler yo¨netim olarak mali, idari ve sportif anlamda tu¨m giris¸imleri gerc¸ekles¸tirmekte ve Galatasaray’a layık olanı yas¸atmak ic¸in elimizden geleni yapmaktayız. C¸u¨nku¨ biz; denizleri seviyoruz, dalgaların oldugˆu bilinci ile.. Uc¸mayı seviyoruz du¨s¸menin oldugˆunu kabul ederek. Korkarak yas¸amıyoruz, c¸u¨nku¨ biz buraya hayatı seyretmeye degˆil, kazanmaya geldik. Ve kazanacagˆız, c¸u¨nku¨ biz Galatasarayız. Yas¸asın Galatasaray."

Yorumlar