"Dünyada 600 milyon insan wushu yapıyor"

- Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz: "Wushu zihinsel, bedensel gelişim açısından çok yararlı ve dünyada hızla yayılıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Dünyada 600 milyon insan wushu yapıyor"

EDİRNE (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, wushunun zihinsel ve bedensel gelişim açısından çok yararlı olduğunu söyledi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'a ziyarette bulunan Akyüz, burada yaptığı açıklamada, wushu sporunun her geçen gün dünyada daha fazla insan tarafından yapıldığını ifade ederek, "Wushu zihinsel, bedensel gelişim açısından çok yararlı ve dünyada hızla yayılıyor. Dünyada 600 milyon insan wushu yapıyor. Spor insan hayatının vazgeçilmezi olmalı. İnsanın bedenini eğitmesi, ruhun terbiyesi ve zihin için gerekli olan spora maalesef insanlarımız çok önem vermiyor." dedi.

Aynı zamanda Uluslararası Wushu Federasyonu Üyesi olan Akyüz, Balkan ülkelerine yakın konumda bulunması ve tarihi kent olması açısından 3. Açık Wushu Şampiyonası'nı Edirne'de yapmaya karar verdiklerini ifade ederek, "Şampiyonalar wushu sporunun tanıtımı için çok değerli. Edirne'de başarılı bir organizasyon geçeceğine inanıyorum. Yağlı güreşin ana vatanı, tarihi serhat kent, bizim için de çok değerli bir yer. Burada bir organizasyon yapmaktan mutluyuz." diye konuştu.

Ziyarette, Akyüz'ün yanı sıra Balkan Wushu Federasyonu Başkanı Muhammet Çapoğlu, Genel Sekreter Mustafa Ulu, Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Talha Enis de yer aldı.

Yorumlar