Dünya Tıp Oyunları'nda Denttürk'ten bir başarı daha

Bu yıl 35.'si düzenlenen Dünya Tıp Oyunları'nda mücadele eden Türkiye'den Denttürk futbol takımı, finalde Polonya'dan Medyk Zagreb'i 4 - 1 yenerek kupanın sahibi oldu. 13 yıldır tıp oyunlarına katılan Denttürk, şampiyonluk sayısını 4'e...

Google Haberlere Abone ol
Dünya Tıp Oyunları'nda Denttürk'ten bir başarı daha

Bu yıl 35.'si düzenlenen Dünya Tıp Oyunları'nda mücadele eden Türkiye'den Denttürk futbol takımı, finalde Polonya'dan Medyk Zagreb'i 4 - 1 yenerek kupanın sahibi oldu. 13 yıldır tıp oyunlarına katılan Denttürk, şampiyonluk sayısını 4'e çıkardı.

Avusturya'nın Wels şehrinde düzenlenen oyunlarda bulunduğu grupta Portekiz'le 1 - 1 berabere kalan, ardından Cezayir'e 2 - 0 yenilen Denttürk, Polonya'yı 3 - 2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde ise Fransa'yı 7 - 0 gibi farklı bir skorla geçen Denttürk, yarı finalde turnuvanın favorisi 4 maçta 38 gol atan Biolostok Polonya'yı 3 - 2 mağlup ederek finale kaldı.

13 yıldır katıldıkları organizasyonda 3 şampiyonluğu bulunan Denttürk, finalde de Polonya'nın diğer temsilcisi Medyk Zagreb'i 4 - 1 yenerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Zorlu mücadelenin ardından kupasına kavuşan Denttürklü futbolcular, rakiplerini de aralarına alarak şampiyonluk pozu verdi.

CİHAN

Yorumlar