Dünya şampiyonluğunu kızı Lina ile kucakladı

- Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı, 4 yıl spora ara verip anne olduktan sonra Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na katıldı ve şampiyonluğu 11 aylık kızı Lina ile kucaklamanın mutluluğunu yaşadı - Göksu Üçtaş: "Özellikle kadın sporcular cimnastiği çok erken bırakıyorlar. Ben de 22 yaşında sporu bırakıp yine başladım ve yapabileceğimi kanıtladım. Evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra da başarabileceğimi gördüm. Kadınların uzun yıllar cimnastik yapmasına da öncülük etmeyi isterim."

Google Haberlere Abone ol
Dünya şampiyonluğunu kızı Lina ile kucakladı

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı, 4 yıl spora ara verip anne olduktan sonra Artistik Cimnastik Dünya Kupası'na katıldı ve şampiyonluğu 11 aylık kızı Lina ile kucaklamanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep'te 1990 yılında dünyaya gelen ve 5 yaşında cimnastiğe başlayan Göksu Üçtaş Şanlı, 16 yıl ara vermeden haftanın 6 günü çift idman yaparak Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil etmeyi başardı.

Olimpiyat öncesi başlayan sakatlığı nedeniyle spora bir süre ara veren Göksu, bu süre içinde kendisi gibi milli sporcu Özgür Şanlı ile yaşamını birleştirdi, 11 ay önce kızı Lina dünyaya geldi.

Anne olduktan sonra kariyerine devam etme kararı alan Göksu Üçtaş Şanlı, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda Kadınlar Yer Hareketleri'nde şampiyon oldu.

Şampiyona kupasını alırken Göksu'ya kucağındaki 11 aylık kızı Lina da eşlik etti.


- Dünya Kupası'nda 5. madalya


İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Göksu Üçtaş Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda daha önce 4 madalya kazandığını, bu madalyalardan 2'sinin de altın olduğunu ifade etti.

2012 Olimpiyatları öncesinde de sakatlığının bulunduğunu ancak oyunlara katılmayı çok istediğini anlatan Göksu, şunları söyledi:

"Olimpiyatı çok istediğim için katıldım. Katıldıktan sonra sakatlığım nedeniyle bıraktım, evlendim, çocuk sahibi oldum ama içimde bir şeylerin kaldığını hissettim. Onun için eşimle de konuştum ve tekrar başladım. Yapabileceğime inandım. Hocamla da konuştuktan sonra başladım. Bebek olduktan sonra ne gece ne gündüz uyuyabiliyordum, çok zorlu bir dönemdi ama atlattım ve toparladım. Bebeğim beni daha çok güçlendirdi. Senelerdir spor yaparım hayatımda hiç ağlamamıştım. Dünya Kupası'nda puanımı öğrendim, gözyaşlarımı tutamadım. Bu da anneliğin verdiği bir şey, ilk defa madalya aldığım için ağladım."

Yabancı finalistleri geçmek için çıktığı podyumda çok heyecanlandığını da söyleyen Göksu Üçtaş Şanlı, kısa sürede heyecanını yenip, kızıyla kupa almaktan büyük mutluluk duyduğunu da dile getirdi.


- "Finalleri kovalayacağım"


Artistik Cimnastik Dünya Kupası için çok çalıştığını, hedefe kilitlendiğini dile getiren Göksu, bundan sonra da çalışmayı sürdüreceğini final ve madalya kazanmayı amaçladığını aktardı.

En büyük hedefinin ise 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu dile getiren Göksu Üçtaş Şanlı, "Özellikle kadın sporcular cimnastiği çok erken bırakıyorlar. Ben de 22 yaşında sporu bırakıp yine başladım ve yapabileceğimi kanıtladım. Evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra da başarabileceğimi gördüm. Kadınların uzun yıllar cimnastik yapmasına da öncülük etmeyi isterim." diye konuştu.

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı'nın da şampiyon olduğunu hatırlatan Göksu Üçtaş Şanlı, amatör sporlara ve sporculara desteğin çok az olduğunu söyledi.

Futbola yapılan yatırımın çok daha fazla olduğuna dikkati çeken Göksu Üçtaş Şanlı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize yapılan yatırım ile futbolculara yapılan yatırım arasında uçurum var. Bakanlık bizi destekliyor ama sponsorların da desteklemesi lazım. Futbola bu konuda biraz ayrıcalık yapıldığını ben de düşünüyorum."



Yorumlar