Dünya şampiyonları, madalyalarını Gazze'ye adadı

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda Türk sporcular 2 altın, 8 bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla Türkiye, bayanlarda dünya...

Google Haberlere Abone ol
Dünya şampiyonları, madalyalarını Gazze'ye adadı

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda Türk sporcular 2 altın, 8 bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla Türkiye, bayanlarda dünya ikinciliğini elde etti.

Sporcular adına konuşan Türkiye Tekvando Federasyonu Dış İlişkiler Kordinatörü Ali Sağırkaya, kazanılan madalyaları İsrail’in saldırıları ile hayatını kaybeden Gazze’deki müslümanlara adadı.

Ankara’ya bu gün ayak basan şampiyon yıldızlar topluluğu, Esenboğa Havalimanı’nda yakınları tarafından karşılandı. Sporcular adına açıklama yapan Ali Sağırğaya gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklar Türkiye’nin geleceği, ışığı. Gerçekten başarılı performans gösterdiler. Çalışmalarımızın semeresinin alıyoruz." dedi.

Alt yapıya daha da önem vereceklerini ifade eden Sağırkaya, çalışmaların semeresinin alındığını kaydederek, "Bu madalyaları, bayram hediyesi olarak İsrail vahşeti altında ezilen Müslüman Filistinli kardeşlerimize hediye olarak armağan ediyoruz." diye konuştu.

Bayanlar 55 kiloda ülkemizi temsil eden Tuğba Yılmaz, çok düzenli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, bundan sonra da çalışmalarına devam edeceğini kaydederek, hedefinin ise olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Bayanlar 51 kiloda altın madalya kazanan Aleyna Yılmaz ise, Türkiye’yi temsil ettiği için butlu olduğunu açıkladı. Bayram vesilesi ile altın madalyasını annesine götüreceğini ifade eden Yılmaz, kendisini yetiştiren antrenörlerine de teşekkür etti.

ŞAMPİYONA DA BAYANLAR İPİ GÖĞÜSLEDİ

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez organize edilen Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası 24 - 27 Temmuz 2014 tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapıldı.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda Türk sporcular 2 altın, 8 bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla birlikte Türkiye, bayanlarda dünya ikinciliğini elde etti.

Bayanlar 51 kiloda Tuğba Yılmaz,ve 55 kiloda ülkemizi temsil eden Aleyna Yılmaz, dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, bayanlar 47 kiloda mücadele eden Sefa Ceren Koyuncu, 41 kiloda Hilal Şimşek, 44 kiloda İrem Erdoğan, 33 kiloda Emine Göğebakan ve 37 kiloda İrem Bekda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar.

Bayanlar 51 Kg'da mücadele eden Tuğba Yılmaz, şampiyonanın en değerli bayan sporcusu (MVP) seçildi.

Erkekler 65 kilo da ülkemizi temsil eden Muhammed Emin Açıkgöz bronz madalya kazanarak ve dünya üçüncüsü oldu. Erkekler 61 Kg'da Hüseyin Kartal, 45 kiloda Mert Dolmacı bronz madalya kazanarak Dünya Üçüncüsü oldular.

CİHAN

Yorumlar