Dünya Kurash Şampiyonası'na, Bahçelievler ev sahipliği yapacak

Kurash Şampiyonası yarın ve pazar günü Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kurash Şampiyonası'na, Bahçelievler ev sahipliği yapacak

Kurash Şampiyonası yarın ve pazar günü Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Gençlerimiz sporla ne kadar ilgilenirse kötü alışkanlıklardan da o kadar uzaklaşır diye düşünüyoruz. Bu nedenle Dünya Kurash Şampiyonası'na Bahçelievler’de ev sahipliği yapacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Yenibosna Gönen Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Kurash Şampiyonası hakkında bilgiler verildi. Toplantıya; Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Uluslararası Kurash Birliği, (IKA) Başkanı Kamil Yusupov, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Develioğlu, sporun insanların hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Başkan Develioğlu, "Spor çocuklarımızın yere sağlam basmalarıyla önemlidir. Biz 10 yıllık süre içerisinde sporun her zaman yanında durduk. Belki çok fazla içerisinde değiliz ama belediye başkanı olarak ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ mantığı içerisinde hareket ediyoruz. Gençlerimiz sporla ne kadar ilgilenirse kötü alışkanlıklardan da o kadar uzaklaşır diye düşünüyoruz. Dünya Kurash Şampiyonası’nın Bahçelievler’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 46 ülkeyi Bahçelievler’de ağırlamak büyük bir onur." diye konuştu.

Dünya Kurash Federasyonu adına teşekkürlerini ileten IKA Başkanı Yusupov, ise yaptığı açıklamada, "Bu kadar sporcuyu bir araya getirdiniz. Onlara ev sahipliği yapıyorsunuz teşekkürlerimi iletirim." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Şunu unutmamak gerekir spor dünyadaki tüm insanları birleştiren, barıştıran, gençleri iyiye yönlendiren bir şeydir. Biz 1998 yılında dünya Kurash Şampiyonası’nı kurduk ve dünyada gelişmesi için çok fazla faaliyet gösterdik. Şuan 121 ülkede Kurash yapılmaktadır."

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Kurash Şampiyonası 14-15 Aralık tarihlerinde Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek. Kurash Şampiyonası’nda Türkiye ile birlikte 46 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun yarışacağı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar