Dünya Kuraş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Dünya Kuraş Şampiyonası Bahçelievler Belediyesinin ev sahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksinde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kuraş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Dünya Kuraş Şampiyonası Bahçelievler Belediyesinin ev sahipliğinde Siyavuşpaşa Spor Kompleksinde başladı.

Şampiyonanın açılış seremonisi, Dünya Kuraş Federasyonu Başkanı Kamil Yusupov, Hindistan Meclis Başkanı ve Dünya Kuraş Federasyonu As Başkanı Jagdish Tytler, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

Şampiyona açılış töreninde konuşan Dünya Kuraş Federasyonu Başkanı Kamil Yusupov, "Kuraş sporu 121 ülkede oynanıyor; Asya ve Afrika Oyunları'nda kuraş oynanıyor. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat oyunlarına da kuraş sporunun temsil edilmesidir. Kuraş sporuna verdiği destek ve bu dünya şampiyonasında ev sahipliği yaptığı için Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış seremonisi esnasında merkezi Taşkent'te bulunan Uluslararası Kuraş Birliği (Intenational Kurash Association) IKA Başkanı Kamil Yusupov tarafından gelenek olarak, ev sahibi şehir olunması nedeniyle Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na Özbek Milli giysisi takdim edildi.

Ülkemizi 41 kişilik milli takım sporcusunun temsil ettiği şampiyonanın ilk günü, erkeklerde - 60, 66, 73 kg, bayanlarda - 48, 52, 57, 63 kg kategorilerinde ön eleme, yarı final ve final müsabakaları sonunda gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye ile birlikte 46 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun yarışacağı şampiyonanın son gününde ise erkeklerde - 81, 90. 100, +100 kg, bayanlarda - 70, 78, 87, +87 kg kategorilerinde oynanacak ön eleme, yarı final ve final müsabakalarının ardından gerçekleştirilecek ödül ve kapanış töreni ile sona erecek. CİHAN

Yorumlar