Dünya kupasının ilk maçı öncesi stad çevresinde coşku

Dünyanın birçok ülkesinden Brezilya’ya akın eden taraftarlar, Dünya Kupa’sının ilk maçı olan Brezilya-Hırvatisan karşılaşmasının yapılacağı Arena Corinthians stadına saatler önce geldi.Açılış seremonisini ve Dünya Kupasının...

Google Haberlere Abone ol
Dünya kupasının ilk maçı öncesi stad çevresinde coşku

Dünyanın birçok ülkesinden Brezilya’ya akın eden taraftarlar, Dünya Kupa’sının ilk maçı olan Brezilya-Hırvatisan karşılaşmasının yapılacağı Arena Corinthians stadına saatler önce geldi.

Açılış seremonisini ve Dünya Kupasının ilk maçını izlemeye gelen binlerce taraftar stadyum çevresinde toplanmaya başladı.

Ayrıca izlemek için aralarında Almanya Başbakanı Angela Merker'in de bulunduğu bazı devlet liderleri de Brezilya’ya geldi. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ile Başkanlık Sarayı^^nda bir araya geldi.

Hırvatistan takımının taraftarları, kupanın ilk maçından önce stadyum çevresindehatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kupa karşılaşmasının ilk maçında stadyum çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı stadyum çevresinde adeta kuş uçurtulmuyor.

Güvenlik gerekçesiyle, stadyuma bağlantılı yollar trafiğe kapatıldı. Stada ulaşım yalnızca metro hatları aracılığıyla yapılabiliyor.

Turnuvanın favori takımları arasında yer alan Brezilya taraftarları stadyum çevresinde coşkulu bir atmosfer oluşturuyor. Stadın çevresinde toplanan kalabalık renkli görüntüler oluşturuyor.

Öte yandan ülke genelinde kupa karşıtı gösteriler devam ediyor. Sabah saatlerinde polisle karşı karşıya kalan bir gruba yapılan müdahale sonucu biri gazeteci olmak üzere 5 kişi yaralandı. CİHAN

Yorumlar