Dünya Kick Boks Şampiyonu Sabriye'den, rakiplerine gözdağı

- WKU Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda altın kemerin sahibi olan Trabzonlu Sabriye Şengül, unvanını korumak için çıkacağı karşılaşmaya hazırlanıyor - Sabriye Şengül: "Dünyada ne kadar kemer varsa hepsini toplayacağım. Kendime inanıyorum, rakiplerim korksun benden"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kick Boks Şampiyonu Sabriye'den, rakiplerine gözdağı

TRABZON (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Trabzonlu Sabriye Şengül, İstanbul'da gerçekleştirilen WKU Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda rakibini mağlup ederek kazandığı altın kemeri elinde tutmak için ekim ayında çıkacağı maça hazırlanıyor.

Sabriye Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporla ilkokul döneminde tanıştığını belirterek, judo, hentbol ve boksun ardından kick boksa başladığını anlattı.

Lise eğitimi sırasında hentbol takımında oynadığını ancak sürekli faul yaptığı için antrenörü tarafından uyarıldığını ifade eden 27 yaşındaki Sabriye, "Antrenör, 'sen bu işi bırak, boks yap' dedi. Ben de o gece rüyamda boks yaptığımı gördüm. Sonra gidip bir kulübe kayıt yaptırdım ve böylece boksa başladım." diye konuştu.

Sabriye Şengül, 2006 yılında başladığı boksta yaklaşık 6 ay sonra katıldığı organizasyonda Türkiye şampiyonluğu unvanı elde ettiğine dikkati çekerek, sonrasında ise milli takıma seçildiğini dile getirdi.

Milli takım sporcusu olarak katıldığı birçok ulusal ve uluslararası müsabakada dereceleri bulunduğunu anlatan Sabriye, daha sonra kick boks yapmaya başladığını söyledi.

Sabriye Şengül, İstanbul'da 23 Nisan 2016'da gerçekleştirilen WKU Kick Boks Dünya Şampiyonluğu karşılaşmasında Alman rakibi Vanesa De Waelle'yi mağlup ederek altın kemerin sahibi olduğuna işaret ederek, "Dünyada ne kadar kemer varsa hepsini toplayacağım. Kendime inanıyorum, rakiplerim korksun benden. Çok iyi çalışıyorum. Şampiyon olduktan sonra üzerimde artık daha büyük bir baskı oluştu. İnsanların beklentisi daha da arttı." ifadelerini kullandı.


- "Annem, rakibimle şakadan birbirimize vurduğumuzu düşünüyor"


"Bundan sonraki hedefim, dünyada profesyonel dövüş sporu yapan kadınlardan maç almak" diyen Sabriye Şengül, şöyle devam etti:

"Ekim ayında büyük bir organizasyon var. Unvanımı korumak için Rus rakibim Anastasia Yankova ile maça çıkacağım. Bunun için çalışmalara devam ediyorum. Haftanın üç günü çift antrenman, diğer günler ise tek antrenman yapıyorum. Kick boksun haricinde reflekslerimi kuvvetlendirmek için tenis oynuyorum. Ayrıca yüzüyorum ve diğer spor dallarıyla da meşgul oluyorum."

Sabriye, ailesinin kendisiyle gurur duyduğunu belirterek, "Annem hayatında ilk kez boks maçı olarak, benim karşılaşmamı izledi. Annem halen izlediğinde, rakibimle şakadan birbirimize vurduğumuzu düşünüyor, olsun öyle düşünsün. Çok mutlu ve benimle gurur duyuyor." şeklinde konuştu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından verilen antrenörlük belgesinin de sahibi olan Sabriye Şengül, bir süre yaptığı antrenörlüğe yoğun çalışmaları dolayısıyla ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Sabriye, sporun sağlık açısından büyük önemi bulunduğunu vurgulayarak, kadınlara karşılaşabilecekleri olumsuz durumlarda kendilerini savunabilmeleri, aynı zamanda forma kavuşmak için de bu sporu yapmaları önerisinde bulundu.

Yorumlar