Dünya Gençler Wushu Şampiyonası

- Türk Milli Takımı, Bulgaristan'daki şampiyonada madalya mücadelesi verecek

Google Haberlere Abone ol
Dünya Gençler Wushu Şampiyonası


BURGAZ (AA) - Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinin ev sahipliğini yapacağı 6. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda Türkiye, madalya kazanmak için mücadele edecek.

Türk Milli Takımı'nda yer alan 20 sporcu, Burgaz'a ayak basar basmaz, yarın açılış töreniyle başlayacak şampiyona öncesi Mladost Spor Salonu'na giderek antrenman yaptı. Çin savunma sanatlarını birleştiren sporda iddialı olan sporcular, Türkiye'ye mutlaka madalya götürmek istediklerini bildirdi.

Milli takım antrenörlerinden Elber Barlak, AA'ya yaptığı açıklamada, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Gelmeden önce üç etaptan oluşan kamplarımız oldu. Sporcularımızın teknik, güç ve performans kapasitelerini geliştirmek üzere çalışmalar yaptık. Çok iyi dereceler alacağımıza umuyorum. Teknik komite ve tüm takım arkadaşlarımız bir bütün olarak çalıştık. Hedefimiz başarı ile dönmek. İnşallah Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederiz."

Sporcuların hem hazırlıklı hem de heyecanlı olduklarını paylaşan milli takım antrenörlerinden Göknur Dündar da, "Türkiye forması, bayrağı ve milli iradeyi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyor ve güveniyoruz." dedi.

Burgaz'da 3 Ekim'e dek sürecek şampiyona, yarın şehir meydanındaki törenle açılacak. Müsabakaları 29 Eylül'de başlayacak şampiyonaya, 50 ülkeden, bini aşkın sporcu katılacak.

Yorumlar