Dünya Engelliler Haftası kutlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Turkcell'in Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği organizasyon kapsamında İstanbul'da Turkcell Sesi Görenler Ligi müsabakası oynandı.Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri'nde düzenlenen TFF 1....

Google Haberlere Abone ol
Dünya Engelliler Haftası kutlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Turkcell'in Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği organizasyon kapsamında İstanbul'da Turkcell Sesi Görenler Ligi müsabakası oynandı.

Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri'nde düzenlenen TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Engelliler Komitesi Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ile Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar, Sponsorluklar ve STK İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil'in katıldığı organizasyonda, Turkcell Sesi Görenler Ligi 4. hafta maçları kapsamında İstanbul Görme Engelliler ile Malatya Görme Engelliler takımları karşı karşıya geldi.

Ligde namağlup lider durumda bulunan İstanbul Görme Engelliler, yağış altında oynanan karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Servet Yardımcı, Dünya Engelliler Haftası'na dikkati çekmek ve sporcularla bir arada bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Bu ligin tanıtımı için hem TRT hem de Turkcell çok büyük görev ve rol üstlenmektedir. Onların katkıları bizler için çok önemli. Futbol Federasyonu olarak bizler, engelli sporlarının topluma ulaşması için elimizden gelen bütün desteği seferber etmiş durumdayız. Zaten ayrı bir koordinasyon grubu oluşturduk. Başında Ömer bey var. İnşallah daha geniş kitlelere ulaşırız" diye konuştu.

Abdullah Çetin de organizasyon dolayısıyla çok mutlu olduklarını anlatarak, şunları kaydetti: "Engelliler Haftası'nın başlangıcı olan bugün böyle bir Turkcell Sesi Görenler Ligi maçını geniş katılımla birlikte izlemekten mutluyuz. Bu ligin ikinci yılını gerçekleştiriyoruz. TRT ve Turkcell sayesinde kamuoyunda duyulması neticesinde sporcu sayısında müthiş artış oldu. Dört ay içinde yaklaşık 390 görme engelli arkadaşımızı spor yoluyla sosyal hayata kavuşturmuş olduk. İnanıyorum ki Turkcell ve TFF'nin yapmış olduğu katkılar, sosyal sorumluluk çerçevesinde diğer kişi ve kurumlara da örnek teşkil edecektir. Bizim için spor, sadece spor yapmanın dışında bu sayede evlerinden çıkamayan çocukların sosyal hayata uyumu, tüketici birey olmaktan çıkıp üretici birey haline gelerek topluma hizmet etmeleridir."

Zeynep Özbil ise Turkcell olarak yıllardır engelli vatandaşların sosyal hayata katılabilmelerini sağlamak için farklı alanlarda destek sunduklarını dile getirerek, "Görme Engelliler Spor Federasyonu ana sponsorluğumuzun ardından Görme Engelli Futbol Ligi'ne de ismimizi verdik. Çok önemsiyoruz bu çalışmaları. Bu konularda farkındalık yaratmak noktasında çok etkili olduğumuzu düşünüyoruz. Turkcell olarak iletişim ve teknoloji çözümü kullanarak bu konuda çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar