Dünya Artrit Günü

- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Bu tür organizasyonların hep içinde olup farkındalık yaratmaya çalışacağım"

Google Haberlere Abone ol
Dünya Artrit Günü


İSTANBUL (AA) - Çocuk Romatoloji Derneğinin, Dünya Artrit Günü etkinlikleri kapsamında çocuk romatizmasına dikkat çekmek amacıyla İstanbul'da düzenlediği toplantıya katılan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu tür etkinliklerde yer alarak farkındalık yaratmaya çalıştığını söyledi.

Organizasyona, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, Abdullah Avcı, eski milli basketbolcu Hakan Yörükoğlu, sanat dünyasından ünlü isimler ile romatizmalı çocuklar ve yakınları katıldı.

"Daha sağlıklı bir gelecek ve çocuklara hareket özgürlüğü" sloganıyla düzenlenen organizasyonda konuşan Abdullah Avcı, "Son 10 senedir eğitim ve sağlıkla ilgili organizasyonlarda bulunmaya çalışıyorum. Şimdi bu hastalığın daha iyi farkına varabildim. Burada oluşumuzun amacı farkındalık yaratmaktır. Sabahtan bu yana 5 çocukla görüştüm, onlara forma ve kalem kutu hediye ettim. Onları sağlıklı görmek beni çok mutlu ediyor. Bu tür organizasyonların hep içinde olup farkındalık yaratmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, çocuk romatizmasında erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek, "Tekrarlayan yüksek ateş, el, ayak ve dizlerde görülen şişlikler çocukluk romatizmasının en önemli belirtileridir. Çocuklarda en yaygın olarak 4-10 yaş arasında oraya çıkıyor. Çocukluk çağında ortaya çıkan romatizmalar çocukların günlük yaşam içindeki hareketliliğini engelliyor. Romatizmalı çocuklar, istedikleri gibi hareket edemeyip, koşup oynayamayınca, bu sorun kendileri ve aileleri için önemli bir sorun ve aynı zamanda psikolojik bir yük haline geliyor. Düzenli tedavi edilmeyen çocuklarda kalıcı sakatlıklar meydana gelebiliyor." ifadelerini kullandı.

Eski milli basketbolcu Hakan Yörükoğlu ise 27 aylık oğlunun da çocuk romatizması bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Oğlumun, dizinde şişme fark ettik. Bodrum'daki doktorumuz bir yere çarpmıştır dedi ve bize bir ilaç verdi. İlaç önce etkisini gösterdi, kesince tekrar şişme başladı. Biz de tekrar doktora gidince, bunun romatizmal bir hastalık olabileceği söylendi. Araştırmalar sonunda Özgür Bey'den randevu aldık ve oğlum Yılkı için romatizma hastalığı teşhisi kondu. Tedavide 1,5 ayın sonuna gelmekteyiz, erken teşhisle çok olumlu sonuçlar aldık. Özgür Bey'e çok teşekkür ediyorum."

Basın toplantısının ardından, organizasyona destek veren ünlü isimler ile çocuklar, futbol ve basketbol oynadı.


Yorumlar