Diyarbakır'da Fenerbahçe taraftarları şampiyonluğu kutlayamadı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyon olan Fenerbahçe (FB), yurdun dört bir yanında taraftarını sokağa döktü.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Fenerbahçe taraftarları şampiyonluğu kutlayamadı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyon olan Fenerbahçe (FB), yurdun dört bir yanında taraftarını sokağa döktü. Sarı-Lacivertli ekibin Diyarbakırlı taraftarları, şampiyonluğu kutlamak için bir araya geldi ancak bir grubun saldırısına uğradı. Diyarbakırspor lehine slogan yaklaşık 50 kişilik grup, FB bayrağını yaktı, Fenerbahçeli taraftarların eğlenmesine izin vermedi. Polisin yaşananlara seyirci kalması FB taraftarının tepkisine neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyon olan Fenerbahçe'nin taraftarları, maçın bitmesiyle birlikte Yenişehir ilçesi Ofis semtine akın etti. Çocuklarıyla şampiyonluk kutlaması için gelen FB taraftarları, aynı yere gelen ve sayıca kendilerinden çok olan başka bir grubun engeliyle karşılaştı. Sık sık Diyarbakır ve Diyarbakırspor lehine slogan atan grup, yoldan araçlarıyla geçen FB'lilere saldırdı. Grup daha sonra Fenerbahçe bayraklarıyla alana gelen aileleri engelledi, ellerindeki bayrak ve flamaları almaya çalıştı. Daha sonra 40-50 kişilik FB grubu bir süre slogan attı. FB taraftarına 20 metre mesafede sloganlar atan başka grup daha sonra Fenerbahçelilere saldırdı. Bazı Fenerbahçe forması giyen taraftarlar yüzüne yumruk darbesi aldı.

Saldırgan grubun kutlamaların yapıldığı iki alana geçmesi üzerine sarı lacivertliler bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. Gerginliği baştan sona kadar izleyen polisin, FB taraftarı gittikten sonra alanda kalan gençlere dağılın çağrısı yapması dikkat çekti. Bu arada Diyarbakırspor atkıllı bazı kişiler araçlarıyla alandan geçerek, saldırgan gruba destek verdi. CİHAN

Yorumlar