Dini liderler Dünya Kupası için kampanya başlattı

Brezilya’da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası öncesi Maracana stadında bir araya gelen dini liderler, turnuvanın sosyal teması olan ‘silahsız, uyuşturucusuz, şiddetsiz ve ırkçılığın olmadığı bir dünya’ kampanyasına destek verdi....

Google Haberlere Abone ol
Dini liderler Dünya Kupası için kampanya başlattı

Brezilya’da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası öncesi Maracana stadında bir araya gelen dini liderler, turnuvanın sosyal teması olan ‘silahsız, uyuşturucusuz, şiddetsiz ve ırkçılığın olmadığı bir dünya’ kampanyasına destek verdi.

Ülkede bulunan çeşitli dini grupların temsilcilerinin katıldığı toplantıda kamera karşısına geçen liderler, birlikte yaşama ve hoşgörü mesajı verdi.

Projenin koordinatörleri organizatörleri arasında yer alan Rio de Janeiro Başpsikoposu Leandro Lenin, buluşmanın hedefini "Bu kadar çok insanı ağırlamaya hazırlanırken aynı zamanda Dünya Kupası vesilesiyle barış çağrısı yapan bir topluluğun bulunmasını istedik." sözleriyle özetledi.

Ülkede bulunan Müslüman topluluklar adına konuşan Rio Müslüman Yardımlaşma Derneği sözcüsü Sami Ahmed ise Dünya Kupası’nın, diğer kültür ve inançlara karşı hoşgörü pratiği yapabilmek için eşsiz bir fırsat sunduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar