Dilara Lokmanhekim’in tek hedefi Rio

Judo’nun otoriteleri tarafından yükselen değer olarak gösterilen Dilara Lokmanhekim’in müthiş azmi teknik ekibini ve yakınlarını sevindiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Dilara Lokmanhekim’in tek hedefi Rio

Judo’nun otoriteleri tarafından yükselen değer olarak gösterilen Dilara Lokmanhekim’in müthiş azmi teknik ekibini ve yakınlarını sevindiriyor. 2013 yılında diz ön çapraz bağları kopan ve 8 ay tatamiden uzak kalan Dilara yılmadı çalıştı ve Fas’taki şampiyonada üçüncü oldu. Genç judocu "En büyük hedefim Rio Olimpiyatları." dedi.

Türk judosunun son yıllardaki başarılı ismi Dilara Lokmanhekim, yeniden doğdu. 2013 yılında diz ön çapraz bağları kopan ve çok sevdiği judodan 8 ay zorunlu olarak ayrı kalan Dilara, büyük bir hırs yaparak yeniden kürsüdeki yerini almaya başladı. 8 ay gibi uzun bir süre tatamiden uzak kalan ve antrenman yapamayan Dilara Lokmanhekim, yılmadı çalıştı ve en son Fas’ta yapılan şampiyonada kilosunda üçüncü olarak başarılarına kaldığı yerden devam etti.

'EN BÜYÜK HEDEFİM RİO OLİMPİYATLARI'

Sakatlığın bir sporcu için kabus olduğunu ifade eden Dilara Lokmanhekim, 8 aylık süre içinde adeta bunalıma girdiğini söyledi. Son dönemlerde yaptığı çalışmalarla eski formuna kavuştuğunu ve judoyu çok özlediğini belirten Avrupa şampiyonu sporcu, "Spor yaşantımda en büyük hedefim ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi Rio Olimpiyatları’nda temsil etmek." dedi.

Yaşının çok genç olduğunu ve bu sene çok ciddi şampiyonalar bulunduğuna dikkat çeken başarılı sporcu, "Sakatlıktan tamamen kurtuldum. Eski formuma yavaş yavaş geliyorum. Nisan ayında Fransa’da Avrupa Judo Şampiyonası yapılacak. Bu benim için çok önemli bir sınav. Ardından Samsun’da dünyanın en iyi judocularının yer alacağı Grand Prix Turnuvası var. Ağustos’ta ise Rusya’da dünya şampiyonası yapılacak. Böylesine önemli üç şampiyonada da kürsüye çıkmayı hedefliyorum." diye konuştu.

FEDERASYONDAN BÜYÜK DESTEK

Judo Federasyonu başkanı Fatih Uysal başta olmak üzere tüm federasyon yöneticileri ve milli takım hocalarının kendisi için seferber olduğunu ve bu durumun kendisine çok mutlu ettiğini belirten Dilara Lokmanhekim, "Büyüklerimizin bu manevi desteğiyle zor günleri kısa sürede atlatarak başarılı günlerime yeniden geri döndüm." dedi.

Federasyonun milli takımların başına dünyanın çok önemli bir ismi olan Daniel Lascau’yu getirmesiyle Türk judosunda müthiş bir değişim yaşandığına işaret eden Lokmanhekim, "Milli takım kamplarında çok daha disiplinli bir çalışma yapıyoruz. Judo camiası bir aile gibi. Gerek bayanlarda gerek erkek milli takımlarında tam bir kolej havası yakalandı. Bu birlik ve beraberlikle başarıların arkası gelecek." yorumunda bulunarak sözlerine nokta koydu.
CİHAN

Yorumlar