Diego Ribas: Kendi tarihimi yazacağım

Alex de Souza ile kıyaslanan Fenerbahçeli futbolcu Diego Ribas, sarı - lacivertli kulüpte kendi tarihini yazacağını söyledi.Düzce'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yeni tranfseri Diego Ribas, açıklamalarda bulundu. Brezilyalı...

Google Haberlere Abone ol
Diego Ribas: Kendi tarihimi yazacağım

Alex de Souza ile kıyaslanan Fenerbahçeli futbolcu Diego Ribas, sarı - lacivertli kulüpte kendi tarihini yazacağını söyledi.

Düzce'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yeni tranfseri Diego Ribas, açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu Diego, sözlerine Türkçe 'merhaba' diyerek başladı.

Kamp ve tesis değerlendirmesinde bulunan Diego, "Öncelikle gerçekten çok mutluyum. Dürüst olmak gerekirse biraz şaşkınım. Daha önce oynadığım kulüpler Porto ve Juventus'ta da gayet iyi koşullar vardı. Burası gerçekten olağanüstü ve inanılmaz şekilde şaşırttı beni. Gerçekten Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğime inanıyorum. Bu tesislerde olmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Fenerbahçe'deki 4 günüyle ilgili de başarılı futbolcu, "Bugüne kadar pozitif ve güzel geçti. Tesisler birinci sınıf. Odalarda tek kalıyoruz. Antrenmanlarda çok eğleniyoruz. Çok fazla birliktelik var. Ve gerçekten tesisleri çok beğendim. Burada olmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

BREZİLYA MİLLİ TAKIMI VE 4. YILDIZ KONUSU

Brezilyalı yıldız, FIFA 2014 Dünya Kupası'nda ülkesinin Almanya'ya 7 - 1 mağlup olması ve bu yıl şampiyon olmaları halinde de 4. yıldızı takacak olmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Brezilya Milli Takımı'nın mağlubiyetinin kendisini çok şaşırttığını ve normal olmadığını belirten Diego, "Ancak bunu tam olarak konuşamam; çünkü takım içinde yer almadım. Orada oynamıyordum. Nelerin yaşandığını ya da nelerin olduğunu bilemediğim için konuşmayı doğru bulmuyorum. 4. yıldıza gelirsek, tabii ki bunun için çalışacağız. Ama 4. ya da 5. yıldız fark etmez. Biz her zaman kazanmak için mücadele ediyoruz. Takımda da bunu başarabilmek için katkıda bulunabilirsem çok mutlu olurum." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİGİ'NİN BUNDESLİGA VE PREMİER LİG'LE AYNI SEVİYEDE OLMASA DA GELİŞTİĞİNE İNANIYORUM"

Türkiye'de ligin sert geçtiği yönündeki bir soruyu ise Diego, "Türkiye liginin, Bundesliga ve Premier Lig'le aynı seviyede olmasa da geliştiğine inanıyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Türk arkadaşlardan bu bilgileri aldım. Tabii ki de bir Bundesliga, bir Premier Lig'le aynı seviyede olmasa da Türk futbolunun geliştiğine inanıyorum. Şu anda da çok iyi seviyede olduğuna özellikle büyük kulüplerin bu seviyede olduğuna inanıyorum. Aslında futbolda hangi ligde olduğunun önemi yok. Sürekli fit olmanız lazım ve en iyi şekilde hazırlanmanız lazım. Türkiye liginde de bunu gösterebileceğimize inanıyorum."

"HOCA NEREDE OYNATMAK İSTİYORSA O ŞEKİLDE OYNAYACAĞIM"

Teknik direktör Ersun Yanal'la hangi rolde sahada görev alacağı yönünde konuşup konuşmadığı sorulan Diego, "Daha bunu konuşacak fırsatımız olmadı çok da önemli değil." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Hoca nerede oynatmak istiyorsa o şekilde oynayacağım. Önemil olan burada Fenerbahçe'nin başarısı. Beni hangi pozisyonda kullanmak istiyorsa buna o karar verecek. Sonuçta sahada hep birlikte oynanan bir oyun. Baktığımızda önemli olan Fenerbahçe'nin başarısı ve herkesin Fenerbahçe'yi biraz daha ileriye götürmesi. Zamanda önemli oların Fenerbahçe'nin başarısı ve herkesin fenerbahçeyi biraz daha ileriye götürmesi."

ALEX KARŞILAŞTIRMASI

'Alex karşılaştırması üzerinde baskı yaratacak mı?' şeklindeki bir soruya da Diego Ribas, şöyle cevap verdi:

"Bu ilk defa benim başıma gelmiyor. Diğer oynadığım kulüplerde de başıma böyle kıyaslamalar geldi. Ancak kıyaslamalara karşı söylenecek yapacak bir şey yok. Çünkü herkes farklı karakterde oyuncular. Alex, burada 8 senesini geçirdi o kendi tarihini yazdı. Şimdi ben de buradayım. Kendi tarihimi kendim yazacağım ve bu yüzden herkes kendi işine bakmalı. Çünkü ben şu an buradayım. Fenerbahçe'ye en iyisini vermeye çalışacağım."

DİEGO'DAN MELO'YA MESAJ

Galatasaray derbileri ve vatandaşı Felipe Melo ile ilgili düşünceleri de sorulan Diego, Melo'ya saygı duyduğunu; ancak sahada kazanmak istediğini söyledi. Diego, şöyle devam etti:

"Felipe Melo benim arkadaşım. Juventus'ta birlikteydik. Buraya gelmeden önce de kontak halindeydik. Tabii ki de sahaya çıkınca arkadaşlık kalmıyor ve kazanmaya bakıyorsunuz. Saygı duyuyorum bu tür maçlar oyuncuları farklı motive eder. Melo çok iyi bir oyuncu saygı duyuyorum; ama orada kazanmak istiyorum."

10 NUMARA FORMA YORUMU

Fenerbahçe'de 10 numaralı formayı giyecek olmasıyla ilgili de Diego, "10 numara biraz daha özel oyunculara aittir. Ama 10 numara tek başına sadece bir numaradır. Doğal olarak oyunculara da bağlıdır. Tabii ki de 10 numara dediğiniz gibi özel oyunculara aittir." ifadelerini kullandı.

"ARDA'NIN OLUMLU YORUMLARI SÜRECİ HIZLANDIRDI"

Diego, Atletico Madrid'den takım arkadaşı Arda Turan'la transferi sürecinde görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da "Tabii ki de Arda ile iletişimdeydik. Birçok kez iletişime geçtik. Özellikle Türkiye hakkında, şehir hakkında, Fenerbahçe hakkında. Her zaman pozitif yorumlarda bulundu. Zaten buraya transfer olmamda, onun söylediği olumlu yorumların etkisi var. Olumlu yorumlarından dolayı kendimi daha güvende hissetim ve transferim çok daha çabuk gerçekleşti." cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar