Didier Drogba: Akhisar'a attığım golü unutamam

Galatasaray ile sezon sonunda sözleşmesi sona eren Didier Drogba, Galatasaray TV'de yayınlanan BIG LEGEND programında birbirinden önemli açıklamalar yaptı.FIFA 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan ülkesi Fildişi'nin kampına gitmeden...

Google Haberlere Abone ol
Didier Drogba: Akhisar'a attığım golü unutamam

Galatasaray ile sezon sonunda sözleşmesi sona eren Didier Drogba, Galatasaray TV'de yayınlanan BIG LEGEND programında birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

FIFA 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan ülkesi Fildişi'nin kampına gitmeden önce kurum televizyonuna açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz salı günü Soma'da maden ocağında yaşanan olaylar için "Evet, ülke için büyük bir trajedi. Burada bir buçuk yıldır yaşıyorum. Ve bu tabii ki beni de etkiledi. Ben de tüm iyi dileklerimi hayatını kaybeden işçilerin ailelerine gönderiyorum; çünkü o işçiler, Türkiye'nin büyük bir ülke olmasını sağlayan kişilerdi. Tüm o ailelere… Evet, sizin için çok zor bir durum olduğunu biliyorum; ama sürekli sizi düşünüyorum." diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray'ın çok farklı bir durumlarla karşılaştığını ifade eden yıldız oyuncu, sezon değerlendirmesini şöyle yaptı:

"Farklı durumlarla karşılaştığımız bir sezon oldu. Ve takım buna alışık değildi. Çok sayıda farklı şey yaşandı. Yeni kurallar, yabancı sınırı… Bu, ligdeki tüm takımlar arasında en fazla Galatasaray'ı etkiledi.

Ayrıca teknik adam değişikliği yaşadık. Bu da takım için oldukça zor bir durumdu. Biliyorsunuz, Fatih Terim'e çok büyük bir saygım vardı ve onu seviyordum. Bence geçtiğimiz sezon takım olarak beraberliği ve takım ruhunu yakalama konusunda zorluklar yaşadık. Bunu bazı zamanlarda başardık, özellikle de Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda; çünkü orası rekabet alanı yüksek bir turnuva. Ancak lig maçlarında bunu pek hissedemedik. Ve bu yüzden de ligde fazla puan kaybı yaşadık."

AKHİSAR'A ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM

Kendisine sorulan 'Burada bir buçuk yıl geçirdin. Senin için en unutulmaz hatıra ne oldu? Bundan sonra biri sana, 'Galatasaray' dediğinde…' şu cevabı verdi:

"O kadar fazla ki… Çok güzel anılarım var burada. İlki havalimanında taraftarlar tarafından karşılandığım an. İkincisi, takım arkadaşlarımla tanışmam ve onlarla birlikte antrenman yapmış olmam. Ama bir numarada Akhisar maçında oyuna girdikten sonra topa ikinci veya üçüncü dokunuşumda Burak'ın yaptığı ortada attığım o gol var. O anı hayatım boyunca hiç unutmayacağım. O an hissettiklerimi hayatım boyunca asla unutmayacağım."

Drogba, 'Burada aldığın en iyi tavsiye veya öğrendiğin en iyi ders ne oldu?' sorusuna ise şöyle cevapladı:

"En iyi tavsiye? Bilemiyorum, aslında en iyi tavsiye değil; ama burada çok şey öğrendim. Oyunculardan, insanlardan gerçekten çok şey öğrendim. Galatasaray'ı temsil ettiğim için onur duydum. Tüm Türkiye'nin saygısını kazandığım için çok şanslıyım. Bu kendi adıma futboldan çok daha önemli bir şey. Böylesi bir saygıyı kazanmak, her zaman görülen bir şey değildir. Bu yüzden gerçekten gurur duyuyorum."

Drogba, insanların zaman zaman kendisinin para için Galatasaray'da olduğu şeklindeki düşüncelerden dolayı hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayal kırıklığı yaşadığım bazı şeyler oldu. İnsanların takıma bağlılığımı sorguladıkları ve benden kuşku duyup, benim para için burada olduğumu düşünmeye başladıklarında... Tamamen yanılıyorlardı. Ben buraya para için gelmedim. Parayı düşünsem, zaten Çin'de kalırdım. Orada oynamasam bile paramı öderlerdi. Ama ben buraya para için gelmedim. Buraya futbol oynamak, tutkuyu yeniden hissedebilmek için geldim. Buradayım; çünkü burada rekabet vardı. Dördüncü yıldızı kazanma hırsı vardı. Evet, bazı hayal kırıklıkları yaşadım. İnsanlar, benim daha önce Chelsea'de oynadığım için onlara karşı yeteri kadar iyi performans sergilemediğini düşündükleri anlarda…

O hâlde şöyle yapalım; siz de Galatasaray'la şampiyonluklar yaşayın ve birkaç sene sonra Galatasaray'a karşı oynayın. Ben de o zaman sizin reaksiyonunuzu görmek isterim. Ben sahip olduğumun en iyisini verdim. Benim için duygusal bir maçtı ve belki de bu yüzden sakatlık yaşadım, hâlâ bununla mücadele ediyorum; ama futbolun içinde bunlar var.

Burada karşılaştığım tüm güzel şeylerle kıyaslandığında, yaşadığım hayal kırıklıkları bunlardı. Galatasaray – Fenerbahçe rekabeti, Beşiktaş maçında attığım iki gol, Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye karşı attığım gol… Ve taraftarların bana gösterdiği saygı. Benim onlara karşı çok büyük saygım var. Benim için en önemli olan da bu. İnsanları her gün mutlu edemezsiniz; ama 365 günün 340'ında mutlu ederseniz, bu iyi bir şeydir."

Fenerbahçe ile oynanan maç öncesinde sakat olmasına rağmen derbi maçta görev aldığını kaydeden Drogba, "Evet, Chelsea maçında yaşadığım sakatlıktan dolayı iki hafta antrenman yapamamıştım. Koşamıyordum, yönümü değiştiremiyordum. Hâlâ o maçı nasıl oynadığımı bilmiyorum. Ama evimizde, Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız bir derbi maçıydı. Ve istediğimiz yerde olduğumuz bir sezon değildi. Oynamak zorundaydım. Kazanmak zorundaydık. Evet, şampiyon olamayabilirdik; ama evimizde Fenerbahçe'ye kaybedemezdik. Sahip olduğum her şeyi verdim. Maçı da kazandık. Ve herkes çok mutluydu…"

Programda 'Belki duygusal bir soru olacak, benim için, senin için, tüm Galatasaray taraftarları için… Ben, 'bizimle kal' demek istiyorum. Ama bu olacak mı, bilmiyorum. Sen neler söylemek istersin?' sorusuna ise Drogba, şöyle cevap verdi:

"Çok zor bir soru… Bunun açıklamasını bence yönetime bırakalım, benim buraya gelişimi de onlar duyurmuştu. Üzücü; çünkü burada daha yapacak çok işimiz vardı. Ama hayat bu. Ben her şeye, herkese saygı duyuyorum. Ama nasıl Chelsea'ye, Marsilya'ya saygı duyuyorsam, Guingamp'ta oynamayı çok sevdiysem, dünyanın neresine gidersem, gideyim; insanlara Galatasaray'ı anlatacağım. Burada çok fazla arkadaş edindim, çok güzel insanlar tanıdım. Kendimi çok iyi hissettim. Ama üzücü. İnsanlar sizi 'efsane' olarak adlandırdığında, size büyük saygı duyduklarını hissettirdiğinde… Bu gibi şeyleri anlatmak her zaman oldukça zor. Ben de tüm bunları açıklamak için burada değilim; ama gelecek sezon birlikte olacağımızdan da emin değilim."

Yıldız oyuncu, sakatlığının son durumu hakkında ise "Kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Fenerbahçe maçından sonra oynayamadım, takımın dışında kalmak çok zordu." diyerek, şu bilgileri verdi:

"Türkiye Kupası finalinde oynayamamak beni duygusal anlamda çok etkiledi. Ama orada takımla birlikte olmaktan keyif aldım ve o anın tadını çıkardım. Beni 'selfie' çekerken görmüşsünüzdür. Duygularımı saklamak zorundaydım. Kupayı kazandığımız için çok mutlu oldum. Umarım çok, çok daha iyi olacağım. Bir ilerleme var. Ama evet, umarım çok daha iyi olacağım."

Galatasaray'a gelme kararını verme sürecinde Wesley Sneijder'in etkili olduğunu kaydeden Drogba, "Buraya gelme kararını vermeme bir adam çok yardımcı oldu: Wesley. Mourinho'yla konuşuyordum, bana, 'Eğer Wesley oraya gidiyorsa, sen de git. Sen de bundan keyif alacaksın, sen de orada eğleneceksin' dedi. Ben de onu dinlemekte haklı olduğumu gördüm. Bana doğru fikri verdi. Buraya geldim, harika insanlar tanıdım. İlk olarak, Wesley. Sadece o değil tabii, nedenlerden biri. Bir sene önce dünyanın en iyisi olan bir oyuncunun sizinle birlikte olacağını bilmek size yardım edebilir. Bana göre o dünyanın en iyi oyuncusuydu. Aynı zamanda onunla birlikte oynamak iyi bir fırsattı, ondan öğrenebileceklerim vardı, onlarla birlikte kendimi geliştirebilirdim. Buraya geldikten sonra daha da şaşırdım. İzlediğim ilk maçta, sanırım Kasımpaşa'ya karşı (Antalyaspor maçı), Burak iki gol atmıştı. Daha sonra diğer takım arkadaşlarımla tanıştım. Harika insanlar tanıdım. Hiçbirinin kalbi kötü değildi, hepsi iyi yürekli insanlardı." diye konuştu.

Drogba, Galatasaray'daki genç oyuncular ve takım arkadaşları hakkında ise şunları dile getirdi:

"Burada çok fazla yetenekli oyuncu var. Favorilerimden biri, gençlerden Emre. En beğendiğim oyunculardan biri Semih. Çok mütevazı, basit oynar, sahada kalbini, her şeyini verir. Asla konuşmaz, asla şikâyet etmez. Sadece çok çalışır. Tabii ki tüm çocukları seviyorum. Ama o böyle çalışmaya devam ederse, bu takımın lideri olabilir. Çok fazla oyuncu var. Selçuk, Burak… Eğer takımınızda Burak gibi bir oyuncunuz yoksa, her sezon 15-20 gol daha az atarsınız ve ligi kaybedersiniz. O, böyle bir santrfor. İnsanların onun hakkında, 'bunu iyi yapmıyor, şunu şöyle yapmıyor' dediklerini biliyorum. Ama günün sonunda, şu an ikinci sıradaysak, onun attığı goller sayesinde. Ona daha fazla saygı duyulması lazım. Eğer futbolun içindeyseniz, ne kadar iyi olursanız, olun; insanlar daha fazlasını istediği için sizin hakkınızda kararlar verir. O da bunu öğreniyor. Ama futbol bu…"

CİHAN

Yorumlar