Deveciler federasyon kurdu, güreşleri düzenleyecek

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki deve güreşleri, Aydın’da kurulan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon (DEGÜF) çatısı altında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Deveciler federasyon kurdu, güreşleri düzenleyecek

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki deve güreşleri, Aydın’da kurulan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon (DEGÜF) çatısı altında toplandı. Deve güreşi kültürünü yaşatmak için kurulan federasyon, bundan sonra güreşleri düzenleyecek. Saha ve masa hakemlerini, urgancıları ve ağız bağcılarını da atayacak. Kurallara uymayan, kavga çıkaranlar ise güreşlere alınmayacak.

DEGÜF'ün açılışı, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı törenle Işıklı köyünde yapıldı. Amaçlarının deve güreşi derneklerini biraraya toplayarak bu kültürü yaşatmak olduğunu belirten DEGÜF 2. Başkanı Atilla Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuracaklarını söyledi. Deveciliğin bir kültür olduğunu ve yaşatılması gerektiğini belirterek, “Şu anda 27 derneğin katılımıyla kurulan federasyonumuzun hedefi, tüm deve güreşi derneklerini tek çatı altında toplamak. Çanakkale, Antalya, Muğla Denizli, Aydın İzmir, Balıkesir ve diğer illerdeki deve güreşi derneklerini de federasyonumuza bekliyoruz. Deve güreşi derneği olarak 55-60 derneğimiz var, hepsini tek çatı altında toplayacağız. Bundan sonra hakemler, gözlemciler, masa hakemleri, urgancılar, ağız bağcılar, hepsini federasyon görevlendirilecek. Güreşlerimizde gözlemciler olacak; hata yapanlar, kavga dövüş yapanlar rapor tutulup uyarılacak. Tekrarlanırsa güreşlere alınmayacak. Bölgemizde 2 bin 200 devemiz var, bin 600 deve güreş tutuyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar