"Derbide gelenek devam edecek"

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: "(Galatasaray maçıyla ilgili) En kötü dönemimizde çıktık 6-0 kazandık. 6 defa gittik 6 gol attık, yendik" - "Tek bilet bile kalmadı. Bütün biletler satıldı"

Google Haberlere Abone ol
"Derbide gelenek devam edecek"


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray'la oynayacakları derbi maçla ilgili, "17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek." dedi.

Aziz Yıldırım, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tesis yapmayı planladıkları arazideki incelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a 17 senedir sahalarında yenilmediklerini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek. İnşallah, 18, 19, 20 sene devam eder. Derbi centilmence geçsin. Galip gelen biz olacağız. 'İyi oynayan kazansın' falan yok, Fenerbahçe kazanacak. Hoca ve oyuncularla dün akşam beraberdik. Herkes, hem psikolojik olarak hazır hem de maçın bilincinde. Kaybettiğimiz puanları, bu maçları kazanarak telafi edeceğiz."


- "En kötü dönemde 6-0 yendik"


Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Galatasaray'ı en kötü zamanlarında bile farklı yendiklerini kaydetti.

Yıldırım, 6 Kasım 2002'de Galatasaray'ı Kadıköy'de 6-0 kazandıkları maçı anımsatarak, "Biz en kötü dönemimizde çıktık 6-0 kazandık. 6 defa gittik 6 gol attık, yendik. Önemli olan seyirciyle sporcuların bütünleşmesi. Bu bütünleşme sağlanırsa, hangi şartta olursa olsun yeneriz." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli futbolcu Jeremain Lens'in sakatlıktan dolayı oynamayacağının hatırlatılması üzerine Yıldırım, 24 kişilik kadroya sahip olduklarını ve Hollandalı yıldızın yerine forma giyecek oyuncularının bulunduğunu vurguladı.


- "Tek bilet bile kalmadı"

Aziz Yıldırım, Galatasaray maçı için satışa çıkardıkları bütün biletlerin satıldığını dile getirdi.

Derbide tribünlerin dolu olacağını aktaran Yıldırım, "Tek bilet bile kalmadı. Bütün biletler satıldı. Tahriklere kapılmasınlar. Rakip takım seyircileri de geliyor. Beraber statta centilmence geçsin. Nahoş hareketler olmasın, bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bunu da bu maçta gösterelim. Yenen taraf biz olacağız. Çünkü bu gelenek ve gelenek bozulmaz." şeklinde konuştu.

Derbide Galatasaray taraftarının da olacağını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz söyledik, ilk defa Kulüpler Birliği’ne adam gönderdim. Valilik ilk başta tereddütlüydü. Biz dedik 'seyirci gelsin' diye. 'Bizim taraftarımız da gitsin' dedik. Bunun üzerine Kulüpler Birliği federasyonla konuştu. Yine tereddüt vardı, biz isteriz dedik ve yapıldı."

Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in derbiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise gülerek, "Boşver, basit sorular sormayalım. Basit şeylere girmeyelim. Hepimiz büyüyelim, TSYD'de seçim yapmayı öğrenelim." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar