Derbi maçı 'ciddi bir istihbarat' üzerine ertelendi

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Valilik, derbinin alınan ciddi bir istihbarat sonucu ertelendiğini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Derbi maçı 'ciddi bir istihbarat' üzerine ertelendi

Son Haberler Logo

İstanbul'da bu akşam oynanması beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili karar üstüne karar alındı.

Derbi maçına saatler kala, güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynanmasına karar verildi. Ancak yaklaşık yarım saat sonra yeni bir karar alındı. Bu kez maçın ertelendiği duyruldu. Ertelemenin de güvenlik gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir." denildi. 

ERTELEME TALEBİ GALATASARAY'DAN

Derbi maçının ertelenmesini Galatasaray yöneticileri istedi. İçişleri ve Emniyet yetkililerile görüşen Galatasaraylı yöneticiler, seyircisiz oynanması talep edilen maçın ertelenmesini istedi. 

TARAFTAR EVİNE DÖNÜYOR

Türk Telekom Arena'da oynanması beklenen maç öncesinde binlerce taraftar stad çevresinde toplanmıştı. Kararın açıklanmasından sonra her iki takımın taraftarları geri dönmeye başladı. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Türk Telekom Arena'nın etrafında ve çevre yollarda binlerce polis yoğun güvenlik önlemi almış durumda. Polis taraftarın muhtemel protesto gösterilerine karşı önlemler alıyor. 

"YERİNDE BİR KARAR"

Futbol yorumcuları, muhtemelen alınan istihbaratın ciddi bir ihbar nedeniyle maçı iptal ettiğini belirtiyor. 

Maçın iptal edilmesiyle ilgili görüş bildiren futbol yorumcuları, alınan kararın çok yerinde bir karar olduğunu belirterek taraftarı hoşgörülü olmaya davet etti. 

Bazı yorumcular Ankara saldırısında babasını kaybeden Umut Bulut'un da kadroda olduğu maçın iptal edilmesinin Umut açısından da iyi olduğunu belirtiyor. 

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği ile kulüpler tarafından ortaklaşa alınan bir kararla derbi maçının iptal edildiği belirtildi. 

Açıklamada, derbi maçının yeni bir tarihte oynanacağı, tarihin de daha sonra açıklanacağı vurgulandı. 

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA 

Galatasaray Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada ise, "Valilik, emniyet ve TFF arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart Pazar günü saat 20.00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır" denildi.

 

 

Yorumlar