Denizlispor'da kongre kararı

- Denizlispor yönetimi, olağanüstü genel kurul kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
Denizlispor'da kongre kararı


DENİZLİ (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un kulüp başkanı Mustafa Şavluk, olağanüstü genel kurula gitme kararı aldıklarını söyledi.

Şavluk, yaptığı açıklamada, göreve gelmelerinin ardından, kulübün içinde bulunduğu mali ve idari koşullar hakkında hiçbir zaman pembe tablo çizmediklerini, özellikle mali reformlar gerçekleştirilmediği müddetçe ilerleyemeyeceklerini ve uzun vadeli sağlıklı projeksiyonların yapılamayacağını vurguladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl kulüp kasasına yaklaşık 15 milyon lira gelir girdiğini, bu gelirin önemli bir kısmının önceki dönemlerden gelen eski borçların ödenmesine kullanıldığını kaydeden Şavluk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kulübün iki yıllık resmi gelirlerinin tamamı eski borçlar nedeniyle alacaklılara temlik edilmiş bulunmakta. Bu nedenle önümüzdeki sezonlar için oluşturulacak bütçelerde bu kalemler dışındaki gelirlerle hareket etmek zorunda kalınacaktır. Diğer yandan, 2014 yıl sonu itibarıyla kesinleşen eski yabancı futbolcu alacaklarından ödenemeyen yaklaşık 2 milyon liralık kalemler ile transfer yasağına konu edilen bu şekildeki 2,5 milyon liralık ilave yükümlülüğün çok ivedi üretilmesi gerekmektedir. Bütün bunların yanında, yine 2014 yıl sonu itibarıyla kesinleşmiş yaklaşık 5,5 milyon liralık eski futbolcu alacaklarının ödenmemesi halinde yeni sezonda TFF tarafından puan silme cezasının uygulanma ihtimali de düşünüldüğünde acil yaklaşık 10 milyon liralık kaynağa ihtiyaç duyulduğu görülmektedir."

Denizlispor Kulübünün düzlüğe çıkması ve sağlıklı bir yapılanmaya kavuşması için atılacak adımların tüm Denizli camiasının sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Şavluk, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Mali kaynak sağlanması yönünde yeterli destek alamayacağımızı gördüğümüz hasebiyle, isteklilerin yarından itibaren kamuoyu önüne çıkarak projelerini anlatmaları ve gelecek sezon için maddi kaynağı derhal ortaya koymalarını temin için fırsat sunmak adına yönetim kurulumuzca yapılan toplantı sonucunda ilki 2 Temmuz, ikincisi 11 Temmuz'da olmak üzere seçimli olağanüstü genel kurula gitme kararı almış bulunuyoruz. Nitekim, belli bir kesimin kongre talebi uzunca bir zamandır dile getirilmekteydi. Bu bakımdan, özellikle bu kesimin kendilerini tanıtarak yapacakları icraatları ivedilikle kamuoyuyla paylaşmaları yerinde olacaktır."

Şavluk, görevde kaldığı yaklaşık bir yıllık süreçte desteklerini esirgemeyen milletvekillerine, belediye başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve camiaya teşekkür etti.


Yorumlar