Demokrasi Şehitleri ve Gaziler Kupası

- 4 takımın katılımıyla gerçekleştirilen turnuva 3 gün sürecek

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi Şehitleri ve Gaziler Kupası


YALOVA (AA) - 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Yalova VİP Gençlikspor Kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen 'Demokrasi Şehitleri ve Gaziler Kupası' basketbol turnuvası başladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Yalova VİP Gençlikspor'un organize ettiği basketbol turnuvası, 90. Yıl Spor Salonu'nda start aldı. 19 Eylül Gaziler günü olması sebebiyle yapılan organizasyona, VİP Gençlikspor'un yanı sıra yine 1. Lig ekiplerinden OGM Orman Gençlik, Edremit Belediyesi Gürespor ve İzmir Belediyespor takımları katılıyor. Turnuva 3 gün sürecek.

Turnuvanın açılış maçında İzmit Belediyespor ile OGM Orman Gençlik takımları karşılaştı. İzmir ekibi, sahadan 81-76 galip ayrıldı ve turnuvaya galibiyetle başladı. Günün ikinci maçında ise Edremit Belediyesi Gürespor, Yalova VİP Gençlikspor'u 87-57'lik skorla geçti.

Turnuvayla ilgili bilgi veren Yalova VİP Gençlikspor Kulübü Başkanı Murat Yapıcı, şehitlerin ve gazilerin anısına bu turnuvayı düzenlediklerini belirterek, "Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve Zafer Haftası dolayısıyla, Zafer Kupası adı altında yaptığımız turnuvamızın ikincisini düzenliyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerek demokrasi şehitleri ve gazilerimiz, gerekse vatan savunmasında şehit düşenlerimiz için turnuvaya 'Demokrasi Şehitleri ve Gaziler Kupası' adını verdik. Şükran borçlu olduğumuz şehitlerimize ve gazilerimize armağan ettiğimiz bu turnuvanın centilmence ve kazasız bir şekilde geçmesini diliyorum." diye konuştu.


Yorumlar