Demirspor Başkan Vekili: Kulübün rant çevrelerinden kurtarılması gerek

Adana Demirspor Başkan Vekili Hasan Erdeve, 20 yıldır Süper Lig hasreti çeken takımın rant çevrelerinden kurtarılmazsa Sakaryaspor, Malatyaspor ve Altay gibi köklü kulüplerin durumuna düşeceğini söyledi. Geride kalan 2013-2014 sezonu değerlendiren...

Google Haberlere Abone ol
Demirspor Başkan Vekili: Kulübün rant çevrelerinden kurtarılması gerek

Adana Demirspor Başkan Vekili Hasan Erdeve, 20 yıldır Süper Lig hasreti çeken takımın rant çevrelerinden kurtarılmazsa Sakaryaspor, Malatyaspor ve Altay gibi köklü kulüplerin durumuna düşeceğini söyledi.

Geride kalan 2013-2014 sezonu değerlendiren Hasan Erdeve, 20 yıldır Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkamadığını, bunun sebeplerini tüm kamuoyunca açıkça tartışılmadığı sürece bu hasretin daha uzun yıllar süreceğini aktardı. Rant çevrelerinin Demirspor'u sarmaladığını aktaran Erdeve, "Rantçılardan Adana Demirspor'u kurtaramazsak Allah korusun Kocaelispor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, Malatyaspor ve Altay gibi köklü kulüplerin düştüğü durumuna düşeriz." diye konuştu.

Sezona yanlış antrenör ve değerinden pahalı transferlerle başlandığına dikkat çeken Hasan Erdeve, "Adana Demirspor'a gelmeden önce 100 liraya oynayan futbolcularla 300-400 liraya anlaşmalar yapılmış. Bu paralar da ödenmediği için adeta bir kaos ortamında göreve geldik. Geçmiş ödemelere baktığımızda en büyük hatanın oyuculara ödenen yüksek rakamlar olduğu çok açık şekilde gözükmektedir. 20 trilyonluk borcun en büyük sebebi budur." dedi.

Devre arasında 6 oyuncunun ayrılmak için TFF'ye başvurduğunu, bunlardan Mesut ve Nurettin ile anlaştıklarını kaydeden Başkan Vekili Erdeve, "Diğer oyuncuların ise sorunun paradan ziyade psikolojikti. Adana Demirspor'da kesinlikle kalmak istemediklerini söylediler. Devre arasında yapılan transferlerden Oğuzhan ve Timur'un çok katkıları oldu. Kaleci Pawalek'in oynadığı maçlarda yetersiz kalmasına rağmen takıma çok iyi örnek olduğunu gördük. Bunlar da kazanımlarımızdı." ifadelerini kullandı.

İkinci yarıya çok iyi başlayıp seri galibiyetler aldıklarını hatırlatan Erdeve, "Sezona iyi hazırlık yapılmadığından dolayı 60. dakikadan sonra takımın fiziksel yetersizliği baş gösterdi. Mustafa Uğur'un istifasından dolayı sarsıntı yaşadık. Yerine gelen Nurettin Hoca'ya daha ilk günden 'geçici antrenör' denmesi yaptığımız en büyük hataydı. Çünkü1 haftada 3 maçımız vardı ve böyle bir açıklama çok talihsizdi." dedi.

4 ay boyunca en çok dış kaynaklı sorunlarla uğraştıklarını da belirten Erdeve açıklamasına şöyle devam etti:

"Adana Demirspor'u sarmalayan rant çevreleri başarılı takımın başarılı olmaması için her türlü yolu denediler. Yıllardır biriken borca rağmen, hiçbir zaman kesilmeyen elektrik, bizler ödeme yapmamıza rağmen en kritik maçlar öncesi pazar günleri veya akşam vakitleri kesilmiştir.

Kritik maçlar öncesi karalama kampanyaları yapıldı. Bunlardan da netice alamayınca bazı futbolcuları kullanarak takımı sabote etmeye, antrenmana çıkartmamaya çalıştılar. Futbolcuların maç başı primleri hariç hiçbir alacakları yoktu. Ama futbolcular birkaç gün içinde oynanan esas oyunun farkına vardılar ve yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen çıkıp mücadelelerine devam ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyorum."

Daha önce Adana Demirspor'a Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ayda yaklaşık 450 bin TL katkı yapıldığını dile getiren Hasan Erdeve, "Bize yapılan yardım ayda 150 bin TL idi. Kişilere göre yardım olmaz. Adana Demirspor halkın takımıdır. Bunların yanı sıra spora önem veren, ilgi alaka gösteren Sayın Hüseyin Sözlü başkan var. Hayırlısıyla bizi kabul ettiğinde, çalışmalarımız, projelerimiz konusunda kendisini bilgilendireceğiz ve bize yapacağı tavsiyeleri uygulamaya çalışacağız." açıklamalarında bulundu.

Taraftar olayları yüzünden 6 maç ceza aldıklarını belirten Erdeve, taraftarında öz eleştiri yapması gerektiğini, iç saha maçlarının 6'sında cezalı oldukları için çok büyük maddi ve manevi kayıplar yaşadıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar