Demirören: Yabancı oyuncu sayısında kulüpler ve Türk futbolunun menfaati önemli

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gelecek sezonda uygulanacak olan ve bazı kulüpler tarafından değiştirilmesi istenilen yabancı oyuncu statüsü konusunda "Muhim olan kulüpler ve Türk futbolunun ortak menfaatidir. Ona göre...

Google Haberlere Abone ol
Demirören: Yabancı oyuncu sayısında kulüpler ve Türk futbolunun menfaati önemli

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gelecek sezonda uygulanacak olan ve bazı kulüpler tarafından değiştirilmesi istenilen yabancı oyuncu statüsü konusunda "Muhim olan kulüpler ve Türk futbolunun ortak menfaatidir. Ona göre karar alacağız." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Demirören, "Bugün toplantı Kulüpler Birliği ile Federasyon arasında yapılan toplantı değildir. Kulüpler Birliği İstanbul'daki ofisini kapattıktan sonra onlara her zaman federasyon binasında toplantı yapabileceklerini söylemiştik. Bugün Kulüpler Birliği burada kendi toplantısını yaptı. Federasyon ile yapılan bir toplantı değildir." diye konuştu.

Yabancı oyuncu statüsü konusundaki sorulara ise Başkan Demirören, "Bizim dediğimiz belli. Kulüpler Yönetim Kurulları'nda kararları alacaklar ve bizlere bildirecekler. Bizler de federasyon olarak ona göre değerlendirme yapacağız. Muhim olan kulüpler ve Türk futbolunun ortak menfaatidir." diye cevap verdi.

Bir gazetecinin, 'Oybirliği ile mi karar alınmasını bekliyorsunuz ?' sorusuna Başkan Demirören, "Önce kulüpler kendi kararlarını alıp bize bir göndersinler ondan sonra değerlendireceğiz. Hem kulüplerin hem de Türk futbolunun menfaati ne ise ona göre karar alacağız." diye cevapladı.

CİHAN

Yorumlar