Demirel: FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda madalya şansını zorlamak istiyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele edeceklerini ve turnuvada madalya şanslarını zorlamak istediklerini söyledi.  &n

Google Haberlere Abone ol
Demirel: FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda madalya şansını zorlamak istiyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele edeceklerini ve turnuvada madalya şanslarını zorlamak istediklerini söyledi.

    27 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına İstanbul’da başlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, tam kadro olarak bugün basınla buluştu. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın ülkemiz adına düzenlenen en önemli turnuvalardan biri olacağını belirtti.

    Geçmiş yıllardan örnekler vererek turnuvanın önemine dikkat çeken Başkan Demirel, "Bugüne kadar ev sahibi olarak katıldığımız Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sadece 2005 yılında Avrupa sekizincisi olmuşuz. Ama bu seferki turnuvada hedefimiz daha yüksek. Aradan geçen vakitte kadın oyuncularımız hem daha fazla tecrübe kazandılar hem de çok büyük başarılar elde ettiler. Özellikle 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda kazandığımız gümüş madalya Rusya'ya karşı finalde oynadığımız. Yarı finalde de Fransa'yı geçerek. Yine 2013 yılında Fransa'nın ev sahipliğinde İspanya ve Fransa'nın ardından Avrupa üçüncüsü olmamız bronz madalya kazanmamız. Bu arada da olimpiyatlara katılıp Rusya ile çeyrek finalde son ana kadar mücadele edip olimpiyat beşincisi olmamız. Bunlar kadın basketbolumuzun başardığı hedeflerdi." dedi.

    Başkan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Şimdi önümüzde Dünya Kadınlar Basketbolu gibi daha büyük hedef var. Burada kendi seyircimizin önünde önce Ankara'da sonra İstanbul'da en üstü hedefliyoruz. Grubumuzdan birinci olarak İstanbul'a gelmek istiyoruz. Çeyrek final, yarı final ve finalde dünyanın en iyi ekipleri ile mücadele ederek madalya şansını zorlamak istiyoruz. Bütün bu hedefler için de takımımız 11 haftalık erken hazırlıklara başlıyor. Teknik kadronun isteği doğrultusunda hazırlıklar en ince ayrıntısına kadar hazırlandı. Milli takımımız İtalya'ya kamp programına gidiyor. Ve bu hazırlık programından sonra İnşallah herhangi bir sakatlık ve kötü olayla da karşılaşmayız. Medyanın ve taraftarın desteği ile iyi bir dünya şampiyonası olacağına da eminim. İnşallah iyi bir netice alarak da kadın basketbolu adına zirvede tamamlarız."

CİHAN

Yorumlar