Demir Leydi şampiyonaya kamyon lastikleriyle hazırlanıyor

"Lastikleri kaldırıp, bir anda itiyorum. Bu da bize patlayıcı güç sağlıyor. Burası küçük bir şehir, partner sorunum var. Kendime rakip bulamadığım için gücümü lastiklerde deniyorum"

Google Haberlere Abone ol
Demir Leydi şampiyonaya kamyon lastikleriyle hazırlanıyor


Bartın'da "Demir Leydi" olarak tanınan milli boksör Şennur Demir, 14-24 Kasım'da Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Küçük yaşlarda ailesinden habersiz spora başlayan Şennur, spor kariyerinde 5 kez Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 2012'de Polonya'da düzenlenen Avrupa Birliği Ülkeleri Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli boksör, aynı yıl içerisinde Çin'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda ise 4'üncülüğü elde etti.

2013 yılında sağ ayağının ön çapraz bağları kopan ve spor hayatına bir daha dönmesi zor olduğu söylenen Şennur, 2 kez sağ çapraz ön bağlarından ameliyat oldu. 2,5 yıl spora ara vermek zorunda kalan milli sporcu, 2016 yılında katıldığı Türkiye Şampiyonası ve Kazakistan'da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda bronz madalyaların sahibi oldu.

Kamyon ve traktör lastikleriyle çalışıyor

Kasım ayında Bulgaristan'ın başkenti Sofya da düzenlenecek Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda ter dökecek olan Şennur, hazırlıklarını Bartın Gençlik Spor İl Müdürlüğünün salonunda antrenörü Muhammed Ali Kolu yönetiminde, haftanın 6 günü çift idman yaparak sürdürüyor.

Bartın'da kendi kategorisinde rakibi bulunmadığı için traktör ve kamyon lastikleriyle çalışarak eksikliğini gidermeye çalışan milli sporcu, + 81 kiloda mücadele vereceği şampiyonadan, altın madalya kazanarak ülkesine dönmeyi hedefliyor.

Şennur, güçlü rakiplerle mücadele edeceği şampiyonaya çok iyi hazırlandığını kaydetti.

Bartın'da kategorisinde rakibi olmadığı için salonda kamyon ve traktör lastikleri ile çalışmak zorunda kaldığını aktaran Şennur, "Lastikleri kaldırıp, bir anda itiyorum. Bu da bize patlayıcı güç sağlıyor. Burası küçük bir şehir. Partner sorunum var. Boks sporu burada yeni yeni gelişiyor. Yeni sporcular yetişiyor ama büyükler kategorisinde olduğum için burada rakibim yok. Rakip bulamadığım için de gücümü lastiklerde deniyorum. Bazen balyozla lastiği dövüyorum. Aynı zamanda da teknik antrenmanlar yapıyoruz." diye konuştu.

Sakatlıklara rağmen spordan vazgeçmedi

İki kez sağ ayak ön çapraz bağlarının koptuğunu ve sporu bırakma evresine geldiğini kaydeden Şennur Demir, şunları söyledi:

"Ameliyatlar sonrası sağlığıma kavuştum. Dünya şampiyonasına katılmak hedefim vardı. Geri dönmek çok zordu. Sakatlık sonrası Türkiye Şampiyonası'na katıldım ama onun öncesinde özel bir maçta sol el bileğim kırıldı. Yine de pes etmedim. Şampiyonada mücadele ederken yarı finalde sol baş parmağım kırıldı. Buna rağmen devam ettim ve şampiyon oldum. Parmağımdan ameliyat oldum ve bir aylık çalışmayla katıldığım dünya şampiyonasında bronz madalya kazandım."

"Tekrar söz veriyorum"

Bronz madalya kazandığı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'ndan önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "derece sözü" verdiğini ve şampiyonadan dünya 3'üncüsü olarak döndüğünü anlatan Şennur, "Cumhurbaşkanımıza tekrar söz veriyorum. Kasımda düzenlenecek
şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkarak, altın madalya almak istiyorum. Kazanacağım madalyayı 15 Temmuz gecesi kirli darbe girişiminde şehit düşenlere armağan etmek istiyorum. 15 Temmuz, Türk milleti için bir dönüm noktasıdır. Orada kazanacağım madalyayla ülkemizin büyüklüğünü göstermek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Antrenörü Muhammed Ali Kolu da şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "Şennur başarılı bir sporcu. Biraz eksikliklerimiz var ama onu birincilik kürsüsünde göreceğiz inşallah. İyi bir sporcu. Başarılı olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar