Daum: Takımımızı ve taraftarımızı tebrik ediyorum

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında İnegölspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kendi takımımızı tebrik ediyoruz, taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, gerçekten bizi çok iyi destekledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: Takımımızı ve taraftarımızı tebrik ediyorum

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında İnegölspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kendi takımımızı tebrik ediyoruz, taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz, gerçekten bizi çok iyi desteklediler. Aynı zamanda yönetimimizi de tebrik ediyoruz." dedi.

Daum, maçta iki gol atan genç oyuncu Enes Ünal'ı çok dikkatli şekilde hazırlamaya devam ettiklerini dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, "İnegöl gerçekten çok güçlü bir rakipti. İki güçlü rakibi Gaziantep ile Kasımpaşa'yı elediler. Çok komparkt bir görüntü verdiler." diyerek şunları söyledi:

"İlk devre tek kale oynadık ama istediğimiz gol vuruşlarını yapamadık. 13-14 kornerimiz vardı, kornerlerden sonuca gidemedik, uzaktan şutlarımız vardı. İnegöl gerçekten iyi müdafa yaptı. Devre arasında oyuncularıma baskıyı çoğaltmak için neler yapacağımızı söyledim.

İkinci devre baskının ardından şanslı bir gol de attık. Ama sanırım bizim takımımız bunu istediği için bu golü buldu ve bu baskının sonucunda geldi. 1-0'dan sonra ikinci golü bulma adına devam ettik. İkinci golden sonra futbolcularımız rahatladı. Ona göre de futbol oynadıklar. Onun akabinde üçüncü golde geldi. Enes Ünal güzel bir gol attı."

"OYUNCULARIMIZDA BİR KENETLENME GÖRDÜM"

Takımın gollerden sonra sevincine dikkat çeken Daum, "Oyuncuların gollerden sonra sevinç gösterileri beni sevindirdi. Orada bir kenetlenmeyi gördüm. Futbol takımı, taraftarlar, teknik heyet ve yönetimin kenetlenme örneğini gösterdiler. Bence çok haklı bir galibiyet aldık, önemli bir galibiyet aldık. Güvenimizin artması adına da önemli bir galibiyet aldık. Takımımız ve futbolcularımız üzerine koyarak gidiyor." diye konuştu.

SEYİRCİNİN TRANSFER TALEBİ

Seyircinin transfer yapılması yönündeki tezahüratlarını hatırlatan Daum, "Seyircilerimiz transferlerle ilgili talebi vardı, finansal konuları çözüp ikinci devreye öyle girmek istiyoruz. Şuanda 24 saat sevineceğiz, ardından Kayseri Erciyes maçına konsantre olacağız. Gösterdiğimiz iyi performansı bu müsabakaya da yansıtmamız gerekiyor." dedi.

Takımın bu sezon ligde ve kupada ilk kez 3 gollü bir galibiyet aldığının hatırlatılması üzerine Daum, "Bunu pozitif görüyorum. Takımımız üstüne koyarak devam ediyor. Takımımız ilerleme gösteriyor. Trabzonspor maçına bakarsak orada da iyi oynadık fakat sonuca gidemedik. Benim için asıl önemlisi burada gol yememek oldu. Bugün ki galibiyeti fazla abartmadan, geriye baktığımızda 6 maçtır kaybetmiyoruz. Takıma yönelik ileriye dönük adımlar da görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

"ENES ÜNAL'I ÇOK DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLIYORUZ"

Daum, bir soru üzerine genç oyuncu Enes Ünal'ın performansı konusunda ise "Enes Ünal gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Kendisini çok dikkatli bir şekilde hazırlıyoruz. Müsabakada golleri de oldu, birkaç maçta da görev aldı. Çok dikkatli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek şunları söyöledi:

"Takımımızda yeri belli olan, sevilen bir futbolcumuz. Gösterdiği performans zaten ortada. Bu kardeşimizi çok dikkatli hazırlamak, zaman zaman görev vermek, zaman zaman oynatmamak, doğru zamanda oynatmak gerekiyor. Daha 16 yaşında, onun bir süreci var."

Batalla konusundaki soruya ise Daum, Batalla hakkında kendisinin bir şey söyleyemeyeceğini, Batalla'ya ya da menajerine sormak gerektiğini vurguladı. Daum, "Bizim için büyük eksiklik oldu. Kendi futbol hayatında başarılar diliyorum." dedi.

MURAT: ORTA YAPMAK İSTEDİM GOL OLDU

Maçın ilk golünü atan Murat Yıldırım, ise yaptığı açıklamada, "Çok baskılı oynadık, ilk yarı pozisyonlar bulduk ama gol bulamadık. Bunu devam ettirirsek gol atacağımızı biliyorduk. Yenmemiz önemliydi. İnşallah grupları da geçerek finale oynayacağımızı düşünüyorum. Isınmada öyle bir gol atmıştım. Orta yapmak istedim ama kaleye de gönderdim, kaleci şaşırsın diye. Güzel bir gol oldu. Bursaspor taraftarına armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİVELLİ: O KUPAYI GETİRMEK İÇİN GELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Bursaspor'un başarılı defans oyuncusu Renato Civelli ise, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Düşündüğümüz gibi oldu. Karşı takımı da kutlamak gerekiyor, çok iyi bir oyun ortaya koydular. O kupayı buraya getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sonuçlar için tabi ki söz verilemez ama elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağımıza söz veriyoruz." diye konuştu.

BULUT: ARZU ETTİĞİMİZ FUTBOLU OYNAYAMADIK

İnegölspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut ise maçla ilgili yaptığı açıklamada, "Arzu ettiğimiz futbolu oynayamadık, ama mücadele anlamında iyi mücadele ettik. Pozisyon üretmede güçlük çektik, önde çoğalamadık. neticede kaybettik. Hücumda biraz daha çoğalabilseydik, pas tercihimiz iyi olmadığı için sıkıntılar yaşadık. Önceki maçlarda daha pozitif futbol oynamıştık. Bu maçta oynayamadık, onun için üzgünüz. Bursaspor daha iyi oynadı ve hak etti galibiyeti. Başarılar diliyoruz. Biz artık lige bakacağız." diye konuştu.

BERKAY: ŞANSSIZ GOLLER YEDİK

İnegölsporlu oyuncu Berkay, oyunu çirkinleştirmeden oynadıklarını belirterek, "Şanssız goller yedik. Aslında iyi mücadele ettik ama olmadı. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Haklı bir galibiyet aldılar. Bizim artık hedefimiz lig. Aydın müsabakasını kazanmak istiyoruz." dedi.

Eray ise pozisyon olarak istediklerini ortaya koyamadıklarını ifade etti. Daha önce kupada iki güçlü takımı elediklerini ancak bu maçta istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirten Eray, Bursaspor'u tebrik etti.
CİHAN

Yorumlar