Daum: Takım ruhu oluştu

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Bu kadar futbolcu kalabalığı olmasına rağmen inanılmaz bir takım ruhu oluştu.

Google Haberlere Abone ol
Daum: Takım ruhu oluştu

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Bu kadar futbolcu kalabalığı olmasına rağmen inanılmaz bir takım ruhu oluştu.” dedi.

    Kulübün resim televizyonu Bursaspor TV’ye açıklamalarda bulunan Daum, takımın durumunu değerlendirdi. Ligin ikinci yarısına iyi başladıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, şunları ifade etti:
     “Zorlu maçlar bizi bekliyor. Şimdi bakıldığında öncelikle yönetimin verdiği işaret, yapılan transferler ve çalışmalarla ilgili Bursaspor'da kesinlikle önümüzdeki dönemlerde başarılar sağlanması isteniyor. Hedeflere ulaşılmak isteniyor. Bursaspor'un büyümesine o adımda gerçekten bir yardım olarak, futbolcularda da pozitif bir hava olarak geri dönüyor. Gerçekten çok kısa bir hazırlık dönemi geçirdik. Her saniyesi bizim için çok önemliydi. Her saniyesini doldurmamız gerekiyordu. Futbolcularımı da gerçekten kutluyorum çok özveriyle, arzuyla çalıştılar. Taktiksel yönden, fiziksel yönden çok iyi çalıştılar."

CAJA İYİ BİR 10 NUMARA

    Takıma yeni katılan oyuncuların performanslarını değerlendiren Daum, yeni 10 numara Caja için şunları kayetti:
     “Gerçekten iyi bir 10 numara. Ama şu andaki mevcut yabancılardan bir tanesini dışarıda bırakmak zorundayım ve hepsi de çok iyi oynuyor. Baktığımız zaman Basser de ilk 11 de oynayacak kapasitede. Yalnız yabancılara bakmak istemiyorum, bizde çok iyi Türk futbolcular var. Onlar da dışarıda şu anda. Görevimiz gerçekten kolay değil. İyi kaliteli futbolcularımız var. Onları da hazırlıyoruz. Kendileri bir yarış atı gibi oynamak istiyor. Ama şu andaki kadromuza da bakmak durumundayız.”

FERNANDAO, TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN OLACAK
    
Golcü oyuncu Fernandao için ‘Ligin ikinci yarısında Türkiye’nin en iyi santraforlarından biri olacak’ diyen Alman hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Şu anda yüzde 100 performansında değil, olamaz da. Çünkü Brezilya'da sezon aralık ayının başında bitti. Ocağın başına kadar hak ettiği tatili yaptı. Bakıldığında Brezilya'da 70'e yakın müsabaka oynanıyor. Dinlenmeye ihtiyacı vardı. Hazırlık dönemi de bir futbolcunun 3-4 hafta geçirmesi gerekiyor. 1-2 haftaya daha ihtiyacı var. Ama sanırım bizim için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu ortaya çıktı.”

TAKIM RUHU OLUŞTU

“Bu kadar futbolcu kalabalığı olmasına rağmen inanılmaz bir takım ruhu oluştu” diyen başarılı çalıştırıcı, şöyle devam etti: “Oğuzhan, genç yetenekli bir arkadaşımız. Bekir de Süper Lig tecrübesi olan bir futbolcu. İstediğimiz seviyeye gelince bize çok katkı sağlayacak. Scout ekibimiz gerçekten iyi çalıştı. Taşkın Çalış ise çok çalışkan, mücadele eden arzulu bir arkadaşımız. Ama ona ne zaman yer vereceğiz, onu düşünüyoruz. Onun üzerinde de diğer futbolcumuz gibi çalışacağız.”

YARI FİNALİ GARANTİLEMEMİZ GEREKİYOR

    Kupada ilerleyen maçlarda genç futbolculara forma şansı verebileceğinin altını çizen Daum, “Fakat yarı finali garantilememiz gerekiyor. Galatasaray'ın 1'inci ya da 2'nci olacağını bilmiyoruz. Hesap yaparken bunları düşünmüyoruz. Ama ben her zaman birinci olmayı tercih ederim. Rakip kim olursa olsun kendi sahamızda Bursaspor inanılmaz güçlü. Deplasmanda da gücümüz belli, neden Galatasaray olmasın. Biz Galatasaray'ı isteriz de neden Sanica Boru Elazığspor ile Medical Park Antalyaspor olmasın karşımızda. Bence bu hesaplamaları bırakalım, tamamen Eskişehirspor müsabakasına odaklanalım. Kupanın değeri düştü gözüyle bakılıyor. Fakat kupayı aldığınızda sizin isminiz üzerinde yazılacak. Bu Bursaspor için inanılmaz bir şey. Kupayı aldığımızda inanılmaz sevineceğim. Türkiye içinden baktığımızda önemli bir olay.” diye konuştu.

GALATASARAY’IN KARŞISINDA FARKLI BİR BURSASPOR OLACAK
    
Son olarak ligin ikinci haftasında deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray maçını değerlendiren tecrübeli hoca, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Karşılarında da farklı bir Bursaspor olacak. İdmanlarda 4-5 sistemi deniyoruz. Genel olarak ne olursa olsun sistemin esnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ama çok da esnek oynadığınızda futbolcunun güvenini sarsabilirsiniz. Futbolcuya belirli bir çizgi vermek zorundasınız. Ancak her zaman eski, iyi yaptığınız sistem yeni sistemin düşmanı olur. O yüzden sonuç getirmek zorundasınız. O zaman 280 sistem konuşabiliriz. Eğer başarılı olmazsınız sizi eleştirirler.”


CİHAN

Yorumlar