Daum: Serdar Aziz'i para için satmayız, biz bankamıyız?

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray'a transfer olacağı yönünde haberler çıkan Serdar Aziz'i satmak için nedenleri olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: Serdar Aziz'i para için satmayız, biz bankamıyız?

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray'a transfer olacağı yönünde haberler çıkan Serdar Aziz'i satmak için nedenleri olmadığını söyledi.

Başarılı futbolcuyu para karşılığında satmayacaklarını belirten Daum, "Tamam ama biz banka değiliz, biz burada başarılı olmak istiyoruz. Biz banka mıyız? Biz bir futbol takımıyız ve başarılı olmamız gerekiyor." dedi.

Başarılı teknik direktör ligin 15. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Trabzonspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor müsabakasına hazırlandıklarını dile getiren Daum, şöyle konuştu: "Trabzonspor'un birkaç tane müsabakasını izlemiştik. Herkes Trabzonspor'u oynattığın zaman potansiyelli olduğunu görüyor. Çok iyi kadroları var. Bizim için çorlu bir maç olacak. Önemli olan oynadığımız son müsabakalardaki iyi oyunun daha da üstüne çıkmak. Yalnız iyi oynayıp değil, sonuca da gitmek çok önemli. O yüzden takımımızı ona göre hazırladık. Hazırlığımızı maçta nasıl göstereceğimize bakmak durumundayız. Bunu yapabileceğimize inancım sonsuzdur, yalnız zaman zaman şansa da ihtiyacımız oluyor. Son maçlarda şansımız pek yoktu. Umarım bu maçta şansımız yanımızda olur."

"BASSER YOK, PİNTO BELKİ"

Sezon boyu sakatlık sorunu pek yaşamadıklarını hatırlatan Daum, şöyle devam etti: "Sezon sonuna doğru bazı arkadaşlarımızın problemleri var. Basser kesinlikle bu maçta yer almayacak. Ozan İpek çalışmalarına devam ettiriyor. Onu önümüzdeki periyot içinde sahalarda göreceğiz. Pinto'nun da sakatlığı var kasık bölgesinde, bir çekme var. Belluschi'nin de adalesinde bir problemi var, onu da tedbir amaçlı idmana almadık. Umarım hafta sonuna kadar yetişirler. Kesinlikle bu yönde arkadaşlarımız gayet iyi çalışıyor. Ne olursa olsun yine de iyi bir takımla Trabzonspor deplasmanına gideceğiz. Zannediyorum futbolcularımız limitin üstüne çıkmak isteyeceklerdir bu maçta. Geçen hafta yapamadığımızı Trabzonspor maçında yapmaya çalışacağız. Bir adım atma adına buradaki puanlar da çok önemli."

"UEFA'YA GİTME ADINA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"

Üst sıralardaki takımlarla aralarındaki puan farkının açılmaması için başarılı olmaları gerektiğinin altını çizen Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunları yaptıktan sonra ikinci devrede gereken puanları alıp hedeflediğimiz UEFA'ya gitme adına çalışmalarımız olacak. Burada kupa da bizim için çok önemli. Öncelikle Trabzonspor maçına konsantre olacağız. Takım içinde birlik olduktan sonra iyi sonuçlar takımın güveni açısından da çok önemlidir. Biz Trabzonspor'a karşı çok maç oynadık, bir çok kez galip geldik, bunu da futbolcularıma anlatacağım. Teknik adam olarak futbolcularınızı galibiyete hazırlayabilirsiniz ama bunun garantisi de olmuyor. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz ama futbolcularımız bunu sahaya yansıtmak durumunda, sahada konuşmak durumunda."

"4-5 OYUNCU YERİNE 2 TANE ÇOK KALİTELİ OYUNCU ALALIM"

Bir gazetecinin, "Yönetimden transfer garantisi aldınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine Daum, şunları kaydetti: "Yönetimimizden şöyle bir garanti aldık, futbolcu transfer edeceğimiz garantisini aldık, bir oyuncu da transfer ettik. Bütçeyi yönetime sorsanız daha iyi. Benim kendi görüşüm, sayısal olarak çok fazla transfer yapmak değil de, daha az ama kaliteli transfer yapılması. Takımın gücünü artırmak çok daha farklı olur. 4-5 transfer yapmak isterim diyorum; ama bunların yerine iki tane çok kaliteli üst düzey futbolcuya bu parayı verebilirsek o benim için çok daha iyi olur. Mevki olarak rapor da verildi. İsimler de verildi. Ne zaman nasıl gerçekleşecek göreceğiz. Batalla konusunda biliyorsunuz onunla çalışmak istiyorduk; ama ayrılma durumu oldu. Orada da o mevkiyi nasıl dolduracağız ona bakacağız. İsimleri tek tek konuşamayız. Teknik kadro ve yönetimimiz bu takımımızı çok daha güçlü yapma adına çalışıyor."

"GÜNDEM OLUŞTURULUYOR"

"Serdar Aziz'in Galatasaray'a gideceği konuşuluyor, sizin bilginiz nedir?" sorusuna Daum, şu karşılığı verdi: "Bazen bunlar gündeme geldiği zaman, devamlı bu ismin üzerine konuşulduğu zaman gündem oluşturulur. Devamlı Sedar Aziz, bazı kişiler için önemli olabilir. Fakat bizimle ilgili bir şey yok. Gündem yapmak için bazen menajerler de bunu ortaya koyabilir, bu konu olmadan gündem yapma adına söylenebilir."

"BİZ BANKAMIYIZ?, BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"

Daum, "Siz bana bir neden söyleyin, Serdar Aziz'i niye verelim Galatasaray'a, bir neden verebilir misiniz?" şeklinde sordu. Gazetecilerin, "Para" demesi üzerine Daum, "Tamam ama biz banka değiliz, biz burada başarılı olmak istiyoruz. Biz banka mıyız? Biz bir futbol takımıyız ve başarılı olmamız gerekiyor. Bu yönden de belirli riskleri de almak durumundasınız. Kulübümü finansla açıdan zor durumda bırakacak bir adam da değilim. Yönetimimiz bu konuda çok hassas. Bursaspor'un parası çok hassas kullanılıyor. Transfer yaptığımız zaman da alınan ve verilen paralar bilinir. Bursaspor parasını sağa sola saçmıyor, bunun da bilinmesini isterim. Bizim kulübümüz burada çok hassas. Bir lira verildiği zaman üç dört kere düşünüyorlar." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar