Daum: İstifa tezahüratlarına sevindim

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Medical Park Antalyaspor maçında, kendisine yönelik ‘istifa’ tezahüratlarına sevindiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İstifa tezahüratlarına sevindim

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Medical Park Antalyaspor maçında, kendisine yönelik ‘istifa’ tezahüratlarına sevindiğini söyledi. Daum, Kazım’a yönelik taraftarların tepkisinin de "Maç içerisinde Kazım takım için iyi çalıştı. Bir sağ açık olarak kendi ceza sahasına girdi mücadele etti. Nitekim penaltı pozisyonu çıktı. Bugün Kazım takım için çok koştu ve iyi mücadele etti" şeklinde değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray mağlubiyetinin ardından kendi sahasında MP Antalyaspor maçını da berabere tamamlayan Bursaspor’da sinirler gergin. Maç sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Daum, “Böyle bir maçı kazanmak için 1 golden fazla atmamız gerekiyor. Bunu yapamadık. O yüzden gol atma adına daha çok çalışıp, gol pozisyonları üretmeliyiz. İlk devre iyi bir müsabaka çıkarttık. İkinci devre Antalyaspor daha fazla üzerimize gelmeye başladı. Orada gol pozisyonlarını değerlendiremedik ve kalecileri de iyiydi. Colin Kazım uzaktan attığı şutla ikinci golü bulsaydı, bu maçtan galip geleceğimizden emindim. Ama bugün şansımızda bizim yanımızda değildi. Son zamanlar da hakemlerden pek şanslı sayılamayız. Ayağa kalkmak zorundayız. Çarşamba günkü kupa maçını kazanarak, lider bitirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Maçın sonlarına doğru taraftarların ‘istifa’ şeklinde yaptığı tezahüratların da sorulduğu Daum şunları kaydetti: “Bunun için seviniyorum. Bu durumda benim için motivasyon ortaya çıkıyor. Ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak istiyoruz. Taraftarların haya kırıklığına uğradığı zaman bu tür tepkiler normaldir”. Penaltı pozisyonunun sorulması üzerine konuşan Daum, “Colin orada uzaktan bir şutu vardı. 2-0 öne geçmiş olsaydık futbolcumuzu kutlarlardı. Penaltı pozisyonunda her kamera açısından baktık. Bizim açımızdan bir penaltı görülmedi. Böyle pozisyonlar Süper Lig’de olabiliyor. Hakem kararlarından böyle sonuç ortaya çıktığı zaman kendine öz bakışı ve kararı vardı. Hakemin öz verdiği ve kendisinin nasıl gördüğü bir pozisyon.”

Bursasporlu Serdar Aziz de şunları söyledi: “Gole kadar iyi mücadele ettik ve sonra hakem kötü bir penaltı verdi. Geçen hafta Eskişehirsporla oynadığımız kupa maçında da kötü bir penaltı kararı vardı. Üst üste bunlar gelince kafa biraz karışıyor. Sadece bizim değil Türk futbolunun da şikayetleri var. Hakemlere karşı kimse konuşmak istemiyor. Bu benim işim değil. Biz futbolcular elinden geleni yapıyoruz. Taraftarlar buraya emek harcayarak geliyor. İlk yarıda Fernandao’nun pozisyonu görmedim. Fernandao pozisyonunu fazla hatırlamıyorum. Hakeme demek ki öyle geldi. İkinci pozisyonda penaltı çaldı. Hata hatayla örtülmez. Herkes elinden geleni yapıyor. Tabi hakemde elimden geleni yapıyor. Özverili çalışırken, böyle sonuçlar üzüyor.”

Maça iyi başladıklarını ifade eden Bekir Yılmaz ise iyi mücadele ettiklerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar