Daum: İstifa etmeyi düşündüm ama…

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, son haftalardaki taraftarların tepkisine dikkat çekerek, istifa etmeyi düşündüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İstifa etmeyi düşündüm ama…

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, son haftalardaki taraftarların tepkisine dikkat çekerek, istifa etmeyi düşündüğünü söyledi. Daum, "Ama çok çabuk düşündüm. Ama kimin yararına olacak? Kritize etmek istenyenler için olabilir. Ben Bursaspor’dan bir şey çıkarma adına bir şey düşünmüyorum. Tazminatla benim işim olmaz. Fenerbahçe’de anlaşılan rakam çok çok altındaydı." dedi.

Şovmen olmadığının altını çizen Daum, "Birincisi ben futbol hocasıyım, bir şovmen değilim. Bir sürü hoca var bu konuda. Benim de işim orada soğukkanlı olup, müdahale etme anlamında yapmak durumundayım." diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Bursa Olay TV’de yayımlanan ‘Final’ programına katıldı. Bursaspor mesaisine başladığı dönemi anlatan Daum şunları kaydetti:

"Burada belli bir hayal kırıklığı ve Vojvodina maçı vardı. Herkes bunu hatırlıyor. Bunun akabinde hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklığı sezona bakıldığında devam etti. İkinci transfer periyodunda bunu düzeltmeye çalıştık. Ama ikinci transfer dönemi kolay bir dönem değil. Ben buraya geldiğimde Taye Taiwo’yu kesinlikle oynatamazsınız. Civelli’de kesinlikle öyleydi. Harun da kesinlikle Frey’den daha iyi kaleci. Biz bu futbolcularla çalıştık ve daha iyi yapmak durumdaydık. Onlarda verdiğimiz güveni çalışıp, bize geri verdiler. Başlangıçta bu takımı belli bir seviyeye getirmeye çalıştık. Aslında bu süreç devam ediyor."

ŞOVMEN DEĞİL FUTBOL ANTRENÖRÜYÜM

Kendisinin bir futbol hocası olduğunu anlatan Daum, "Birincisi ben futbol hocasıyım, bir şovmen değilim. Bir sürü hoca var bu konuda. Benim de işim orada soğukkanlı olup, müdahale etme anlamında yapmak durumundayım." diyerek şunları söyledi:

"Kendi işime odaklandığım için bunları yapıyorum. Zaman zaman atmosfer gergin olabiliyor. Müsabaka ve içerisinde olabiliyor. Orada soğukkanlılığımız futbolcularımız aktarmak durumundayız. Bende başladığım zaman futbolcuların üzerine dağılabilirler. Ben bir teknik adam olarak örnek olmam gerekiyor. Hakemlerin de üzerine giderek, değil soğukkanlı davranarak, futbolcularımızı da sakinleştirerek onlara yardımcı olmamız gerekiyor. Bu sene hakemlerden canımız yandı. Fakat ne olursa olsun kontrol etmek ve bunları aktarmak durumundayım. Ben örnek olmak adına böyle davranmalıyım."

BATALLA’NIN AYRILMA KARARINI KİMSE ANLAYAMADI

Şok bir kararla takımdan ayrılan Arjantinli yıldız Batalla’nın gidişine kimsenin anlam veremediğini vurgulayan Daum şunları söyledi:

"Batalla’nın gidişini kimse anlamadı. Bizim başkanımız zaten anlatmaya çalıştı. Birincisi Pablo’nun bu kararını kimse anlamış değil. Kimse bu olayı niçin yaptığını da anlamıyor. Açık ve net başkanım ile ben menajeri, kendisi, babasıyla görüştüm ve sordum. Bu konuda hiçbir sebep söylemediler. Saygısızlık diye bir şey yok. Sivas’taki maç iyi gitmemişti. Her çocuğun okulda iyi bir notları gelmedi. Ben çocuğuma ‘bunu daha iyi yapabilirsin’ diyorum. Eğer bu saygısızlık demekse bu benim saygısızlığım. Burada tercüme hatası söylense bile ‘Pablo bırak konuşalım’ dedim. O ‘istemiyorum’ dedi.

Takımda Tuncay, Kazım, Civelli kavgası yoktu. Böyle söylentiler çıktı. Biz Pablo’ya bütün köprüleri ona kurduk, bütün kapıları ona açtık. O bütün köprüleri ve kapıları kapattı. En kötüsü takım kaptanı olarak, bizi zor durumda bıraktı. İyi hocalar, iyi futbolcularla olayı süsler. Dünyanın en iyi futbolcusunu bana getirin, onlar benden çok çok fazla para kazansın, ben onlarla çalışmayı çok isterim. İyi bir futbolcumu kaybettiğim zaman üzülürüm. Ama artık bu olayları yaşama durumunda kaldım."

Ligde beşinci olmak durumunda olduklarını belirten Daum, "Hedefimiz kesinlikle kupa. Bu hedeflere herkesin pozitif düşünerek Önümüze bakmak durumundayız. Geriye de bazı şeyleri bakmak durumundayız." dedi.

KAZIM’IN BAŞKA TAKIMIN FORMASIYLA POZ VERMESİ YANLIŞ OLDU

Bugün akşam saatlerinde şok bir kararla kadro dışı bırakılan Kazım konusuna da açıklık getiren Daum şunları kaydetti:

"Eğer almak istediğimiz futbolcu Bursaspor’da istediğimiz gibi hizmet edemediyse, kendisinde hata buluyorum. Bugün hata olduğunu söylüyorum. O zamanki durumda söylemiyorum. Kazım için bize katkı yapabileceğini düşünmüştüm. Ama öyle bir duruma geldik ki devam etmemizin bir anlamı kalmadı. Taraftarlardan ziyade farklı faktörler de var.

Bu kararı hepsini birlikte alarak, karar verdik. Bu konuyu kesinlikle düşünmek durumundaydık. Disiplinsiz olayı olmadı. Beni en çok üzen saygıdan bahsediliyorsa Batalla olayı ile oldu. Disiplinsizlik budur. Colin, olayında farklı olaylar var. Colin, internet sayfasında farklı forma ile çıktı.

Galatasaray forması giymek kesinlikle yanlış. Bu bir örnektir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ama bir noktaya geldik ve karara bağlamak zorundaydık. Son günlerde bu karar alındı. Bugün de kararı açıkladık."

İSTİFAYI DÜŞÜNDÜM

İnsanların hata yapabileceğini vurgulayan Daum, şirketin başında olan teknik adamın, bazı kararlar vermek zorunda olduğunu dile getirdi. Daum, "Verdiğim bütün kararların doğru olduğunu söylemedim. Ben de insanım ve hata yapabilirim. Bu hataları yaptığın zaman sonra yoğun olarak ortaya çıkıyor. Genel olarak kariyerimde doğru şeyler hatalarımdan fazladır. Ama kariyerim boyunca hata yapmışımdır." diyerek, şöyle devam etti:

"Karar vermek zorunda olduğunuz için belli bir aşamadan sonra hata yaptığınızı görebiliyorsunuz. Evet istifa etmeyi düşündüm. Ama çok çabuk düşündüm. Ama kimin yararına olacak. Kritize etmek isteyenler için olabilir. Ama beni destekleyenler için değil. İnatçı değilim. Kendimi kritize edebilen bir insanım. Ben bir olaya inandığım zaman inanırım. Karşıma farklı insanlar çıktığı zaman dinlerim.

Ne olursa olsun başarıya gitme adına her şeye bakmak durumundasınız. Ben parasal olarak, Bursa’yı seçmedim. Öncelikle istifa etmemi kendime kimin yararı olacak diye sordum. Genel felsefemde kendime de sorgulamak zorundaydım. Beni bu düşünceye itti. Yoksa ben Bursaspor’dan bir şey çıkarma adına bir şey düşünmüyorum. Tazminatla benim işim olmaz. Fenerbahçe’de anlaşılan rakamdan çok çok altındaydı. Benim Türkiye’de tazminatla işim olmaz. Kendi egomu tatmin açısından böyle bir şeye sarılma adına istemiyorum. Benim için kulüp önemlidir. Eğer bir başarıyı engellersem, öncelikle bunu istemem. Avrupa’da istikrarı yakalamak istiyoruz. İlk olarak kişisel hedefim şampiyon olmak için 50 sene beklememek. Daha çabuk olması gerekiyor."
CİHAN

Yorumlar