Daum: İstanbul'da söylenenleri fazla kaale almıyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçından sonra Sercan ve Kazım'ın maçı sattığını söyleyenlerin olduğunu belirterek, "Bu inanılmazdı.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İstanbul'da söylenenleri fazla kaale almıyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçından sonra Sercan ve Kazım'ın maçı sattığını söyleyenlerin olduğunu belirterek, "Bu inanılmazdı. Bunlar olmayacak olaylardı. Ahmet Çakar bunu söyledi. Aslında biz İstanbul'da söylenenleri fazla kaale almıyoruz." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda oynayacakları Akhisar Belediyespor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. "Umarım bizim performansımızı iyi bir şekilde sahaya yansıtıp iyi bir derece ile 3 puanla döneriz." diyen başarılı çalıştırıcı, karşılaşmanın zorluğuna dikkat çekti.

"AKHİSAR'A 18-19 KİŞİ DEĞİL, DAHA FAZLA GİDEBİLİRİZ"

Akhisar'ın kendi sahasında güçlü bir rakip olduğunu ve bunu kupa maçında gördüklerini belirten Daum, "Orada kazanmamız için hatasız oynamamız gerekiyor ve tamamen sınırlarımızı zorlamamız gerekiyor. O yönde fiziksel olarak çalışmalarımız oldu, mental olarak da futbolcularımızı bu karşılaşmaya hazırladık. Bugünü bekleyeceğiz çünkü birkaç tane arkadaşımız antrenmana katılamadı, yarını bekleyeceğiz. Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk bugün antrenmana çıkamadı. Volkan Şen, Sestak ve Ozan İpek de antrenmana çıkamadı, ayrı çalıştılar. Tedavilerine bakacağız, 18-19 kişilik bir kadro değil, daha fazla arkadaşımızla Akhisar'a gidebiliriz." diye konuştu.

Futbolcuların maça iyi hazırlandığını ifade eden Daum, "Umarım bu çalışmaların ardından kendilerini mükafatlandırırlar ve galibiyetle döneriz. Zor durumumuzu gerçekten stabilize edip önümüze, geleceğimizle ilgili iyi adım atıp önümüze pozitif bakmak çok önemli. Biz maçı bekliyoruz ve bu maça konsantre oluyoruz." dedi.

"OZAN'IN NE ZAMAN OYNAYACAĞINI BİLMİYORUM"

Daum, Ozan İpek'in ne zaman sahalara döneceği yönündeki bir soruya ise "Çapraz bağları kopan futbolcu için en ağır sakatlıklardan birisi. İyileşme süreci çok uzun oluyor. Benim için Ozan'ın bu kadar çabuk dönmesi gerçekten sürpriz. Ama şimdi bu çapraz bağ olayından sonraki gelen sakatlıklar da yüklenme ile ilgili sakatlıklar ortaya çıkıyor. Bizim için önemli olan Ozan'ın ağrısız ve sakatsız uzun dönem olması. O yüzden ne zaman döneceğini bilmiyorum, ümitlerimi ortaya koyabiliyorum. Ümitlerim Ozan için de ağrısız ve en çabuk şekilde idmana katılabilmesi ve sahalara dönmesi. Bunun arkasından maç kondisyonu önemlidir, birkaç dostluk maçı alıp futbolcumuzu hazırlamak. Sezon kısa olduğu için bunu kestiremeyeceğim ama çok isterdim sahaya dönmesini, Bursaspor adına çok iyi olurdu. Ama 2,5 ayımız kaldı." diye cevap verdi.

"KAZIM'LA KONUŞTUK, BAŞKA BİR KULÜP İÇİN KENDİSİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Bir gazetecinin, 'Kazam kadro dışı kaldı, bundan sonra sizinle ya da İrfan Buz ile tatsız bir diyaloğunuz oldu mu?' sorusu üzerine şunları dile getirdi:

"Diyaloğumuz oldu, konuştuk. Hayal kırıklığına uğramıştı. Bunu dile getirdi, o da kendi hakkıdır. Hayal kırıklığı demeyelim de futbolcunun kendi açısından bakışı farklıydı. Böyle konuşmalar güzel konuşmalar değildir tabi ki. Kazım'a söyledim, pozitif yaptığı olayları, takımımız için, onları görmek istiyorum. Başka bir kulüp ile çalışması için kendisini destekleyeceğiz. Bu kararlardan sonra duygusal olayları bırakıp, kulüp için en iyi şekilde ne olabileceğini konuşmamız gerekiyor."

"SİZİN İÇİN NORMAL OLABİLİR AMA BENİM İÇİN NORMAL DEĞİL"

Tecrübeli çalıştırıcı, 'Sezon başından bu yana 7 oyuncu kadro dışı kaldı, sizce bu normal mi?' şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi:

"Taraftar baskısı, sosyal medya olsun, Bursaspor'la ilgili durumlar farklı olabiliyor. Bazı futbolcularımız elinden geleni yapmışlardır. Tepkiden dolayı gönderilmiştir. Bu olaylar olan olaylar, Bursaspor'da normal değil diye düşünüyorum. Bir sürü çevresinde olan olaylar, tepkiler, siz Bursalı olduğunuz için size normal olabilir ama benim için normal değildi.

Ben Türkiye'de bir çok kulüpte çalıştım, orada da hayal kırıklığı olabiliyordu zaman zaman. 2-3 gün hayal kırıklığı sürüyordu. Ondan sonra kesinlikle birlik beraberlik içinde kulüp içinde olanlar ve taraftarlar önüne bakıyordu. Bursaspor için burada çalışan herkes gece gündüz çalışıyor, kulübün başarılı olması için özveri ile çalışıyorlar."

"BELLİ BİR KESİM SANKİ FARKLI BİR SONUÇ BEKLİYOR"

Çalışmalarına rağmen iyi sonuç alamadıklarını hatırlatan Daum, "Onların arkasından kritik olması da doğaldır. Zaman zaman 1-0 öndeydik, sıkıntılı bir durumda ortaya çıkabiliyordu bizim için. Bir hisse kapılıyorsun, sanki belli bir kesim farklı bir sonuç bekliyor. Sorduğumda bunu belli bir çizgide bazı insanlar götürüyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Bana deniliyor, 'futbolla ve sonuçla endeksli bir olay da değil bu' Kulübümüz adına kolay durumlar ortaya çıkmıyor. Basın için iyidir de, uzun vadeli belli bir başarıyı yaşamak istiyorsanız, bunlar olayları gerçekten zorlaştırıyor. Biz futbolumuza odaklanmaya çalışıyoruz, işimize bakıyoruz fakat bazı şeyler olmamış gibi de geçemiyoruz. Ama bizim ne olursa olsun buradaki insanlara en iyi performansı ve en iyi sonuçları getirmek zorundayız. Umarım bu hedeflerimizi gerçekten gerçekleştireceğiz. Kesinlikle isteğimiz Bursaspor'u Avrupa platformuna taşıma ve orada bir süreç alma. Bunu başarırsak bu olayı yine çözemeyiz diye düşünüyorum."

"KIRGIN YA DA ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM, BURSASPOR İLE ÖZDEŞLEŞTİM"

'Bu süreçte taraftara, yönetime ya da şehre bir kırgınlığı var mı?' şeklindeki soruya Daum, "Ben kırgın değilim ancak olanları anlatıyorum. Siz Bursa'dan olduğunuz için benden daha iyi anlatabilirsiniz. Ben duyumlarımı anlatıyorum. Benim için kritik geldiğinde beni hırslandıran bir olay, daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Benim bütün hayatım boyunca bu kritiklerden sonra daha fazla çalışmamı, büyümemi sağlamıştır." diye cevap verirken, şöyle devam etti:

"Şunu vurgulamak istiyorum, ben Türkiye ile özellikle Bursaspor ile kesinlikle tamamen bağdaşmış, özdeşleşmiş görüyorum. Ne olursa olsun benim duruşum her zaman böyle olacaktır. Benim hayal kırıklığım, bu olaylardan sonra kulübümüz adına en iyi başarıyı sağlama adına bunların uğraşı içindeyiz. Bu da etrafımızda olan olaylarda olsun ya da olmasın, bu benim isteğimdir, bunu yapmak istiyorum.

Kulübümüzle, yönetimimizle, özellikle başkanımızla gerçekten çok iyi bir iletişimimiz var. Kendisini sayıyorum, kendisinin Bursaspor için nasıl çalıştığını, nasıl yaşadığını görüyorum. Futbolcularımız da inanılmaz özveri ile çalışıyor. Takım içinde arkadaşlığımız çok iyi. Zaman zaman baskı olduğundan dolayı belki bu bizi daha da birleştirdi. Barış Güçlü de çok iyi çalışan bir arkadaşımız. Ben burada şikayetçi değilim, burada olan şeyleri konuşuyoruz. Bursaspor için her şeyimi ortaya koymaya hazırım ve bunu isteyerek, severek yaptığımı dile getirmek istiyorum."

"SERCAN İYİ, VOLKAN'IN ZAMAN İHTİYACI VAR"

Daum, bir soru üzerine Volkan Şen ve Sercan'ın performansı konusunda ise yaptığı açıklamada, "Bunlar Bursa'nın istediği futbolcular. Büyük başarılara imza atmış oyuncular. İkisini de saygı ile karşılıyorum. İkisinin de farklı durumları vardı buraya gelmeden evvel. Bu futbolcuları belli bir seviyeye getirmek için çalışıyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Sercan daha yakın görünüyor, Volkan'da süreç biraz daha uzayabilir. Sercan'ı sağ açık kullanmak durumundayız, aslında santrafor ve santrafor arkasında daha verimli. Ama gerçekten futbolcumuz bunu özveri ile idmanlarda çalışıyor. Mental olarak istek olarak çok arzulu. Sercan'ı eski haline getirmek için elimden geleni yapacağım. Belki ondan daha iyi bir Sercan ortaya çıkartacağız. Umarım Sercan'da bu desteği taraftarlardan ve herkesten alabilir. Sercan'ın gerçekten desteğe ihtiyacı var. Türk futbolcularımız duygusal olduğu için onlar için daha zor olabiliyor. Galatasaray maçından sonra bu hayal kırıklığından sonra futbolcumuz sahaya dönüp çalışma arzusu göstermesi beni sevindiriyor."

AHMET ÇAKAR'A TEPKİ: İSTANBUL'DA SÖYLENENLERİ FAZLA KAALE ALMIYORUZ

Galatasaray maçından sonra Sercan ve Kazım'ın maçı sattığını söyleyenlerin olduğunu vurgulayan Daum, "Bu inanılmazdı. Bunlar olmayacak olaylardı. Ahmet Çakar bunu söyledi. Aslında biz İstanbul'da söylenenleri fazla kaale almıyoruz. Sonuç belli, iyi oynamadık, kötü oynadık. Hemen arkasından böyle bir söylem, tam da zamanı diye hemen ortaya geliyor. Sercan ile ilgili adım adım iyiye gidiyor. Volkan'ı sakatlık biraz geriye attı. Volkan'ın 4-5 haftalık bir hazırlık dönemine ihtiyacı olmuştur. Bizim yoğun maç trafiğimizi biliyorsunuz, ona zaman tanıyamadık, kullanmak zorunda kaldık." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar