Daum: İstanbul'a galibiyet için gidiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçında ofansif güçlerini kullanacaklarını belirterek, "Biz İstanbul'a galibiyet için gidiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İstanbul'a galibiyet için gidiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçında ofansif güçlerini kullanacaklarını belirterek, "Biz İstanbul'a galibiyet için gidiyoruz. Bir duvar örerek bir puan almaya gitmiyoruz." dedi.

Daum, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'a 1-0 yenildikleri maçı değerlendiren başarılı teknik adam, şunları söyledi:

"Kırmızı karttan sonra mücadele eden arkadaşlarımız 10 kişi ile taktiksel olarak çok iyi bir müsabaka çıkardılar ama maalesef hak ettiğimiz puanı alamadık, nedenleri de belli. Bunlar futbolda var olan olaylar, önemli olan bu hayal kırıklığından daha kuvvetli çıkmak. Futbol hatalar oyunu ve futbolun içerisinde saha içinde olan herkes bu hatayı yapabilir. Sezon içerisinde böyle hatalar olunca, belki bunun telafisi olur ve bizim için başka bir maçta avantaj durumuna geçebilir. Hatanın hata ile düzeltilmesi değil de, belki şans faktörü de yanımızda olabilir. Eskişehirspor müsabakasında iki durumdan gerçekten biz rahatsız olmuştuk. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Medya yeterince yorum yaptı, bunlara katılıyorum."

"ZOR VE ÖNEMLİ BİR DEPLASMAN BİZİ BEKLİYOR"

Daum, Galatasaray ile oynayacakları maçın önemine de değinerek, "Zor ve önemli bir deplasman bizi bekliyor. Önemli tabi ki. Puanlar açısından, puan almak adına ve ligde belli bir yere gelme adına puan almak zorundayız." diyerek, şöyle devam etti:

"Onun için Galatasaray maçı önem taşıyor. Galatasaray'ı analiz ettik. Galatasaray çok farklı sistemlerle oynayıp, farklı oyuncularla farklı sistemleri denemiştir. Biz de futbolcularımızı buna göre hazırlayacağız. Biz yalnız Galatasaray'ın değişikliklerine bakmayacağız, kendi kuvvetli tarafımızı, kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Galatasaray'da bireysel olarak yetenekli futbolculardan kurulu bir kadro. Biz ise takım oyunu iyi oynayan, çok iyi derecede sahaya yansıtan bir takımız. Bizde de yetenekli ve klas oyuncularımız var. Ziraat Türkiye kupası maçları olduğu için idmanlarda çok fazla fiziksel yüklenme olmayacaktır."

"İSTANBUL'A GALİBİYET İÇİN GİDİYORUZ"

Kadroda dengenin tam oturmadığını ve fazla değişiklik yapamayacaklarına dikkat çeken Daum, "Umarım Kazım kadroya dönecektir. Onun haricinde çok fazla değişiklik olmayacak. Şuanda oynayan oyuncular birbirlerini tamamlayan oyuncular. Ofansif gücümüzü daha iyi yansıtmamız gerekiyor." diyerek, şunları söyledi:

"Geçmiş maçta 10 kişi kalınca bunu gösteremedik ama Galatasaray maçında bunu daha iyi göstereceğiz. Ben de 10 kişi olsak bile ofansif gücümüzün daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Maç böyle gidince bir puan orada bizim için de iyi olacak diye düşünüyordum. Ama Galatasaray maçında ofansif gücümüzü de kullanacağımız kesin.

Biz İstanbul'a galibiyet için gidiyoruz. Bir duvar örerek bir puan almaya gitmiyoruz. Ne olursa olsun, puan almak için uğraşıyorsunuz ama 90. dakikada farklı nedenlerle bunları gerçekleştiremiyorsunuz. Böyle müsabakalarda inanılmaz bir baskı hakemlerin üzerinde de olabiliyor. Ben de eminim, her hakem maça çıktığında iyi bir müsabaka çıkarıp çok iyi derecede puan almak istiyordur."

"NEREDE OLDUĞUMUZU BU MAÇTA GÖRECEĞİZ"

Galatasaray maçını sevinçle beklediklerini dile getiren Daum, "Çünkü nerede olduğumuzu da o maçta göreceğiz. Sıralamaya baktığınızda yukarılara çıkmak istiyoruz. Zor bir maç ama ne olursa olsun puan alacağımızı, almak istediğimizi belirteyim." diyerek, şunları söyledi:

"Onlar bir adım atarsa biz iki atmak zorundayız. Biz her zaman limitimizi zorlayıp onun üzerine çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ben futbolcularıma tamamen güveniyorum, bunu yapabileceklerine inanıyorum. Biz bu Galatasaray maçına ümitli gidiyoruz. Ben kesinlikle eminim, Bursaspor formasını taşıyan futbolcu, bu sorumluluk altına girer. Ve derbi maçlarında bilhassa İstanbul takımlarına karşı neler yapabileceğini gösterecektir. Belki Galatasaray da bizi rakip olarak umursamayabilir. Bizi pek fazla kale almadığı zaman avantajımız öne çıkabilir. Biz başarılı bir sonuçla döneceğimizi düşünüyoruz."

"SERCAN YA DA VOLKAN OYNAYABİLİR"

Daum, bir gazetecinin, 'Ferhat'ın yokluğunda taraftarların merakla beklediği Volkan Şen ya da Sercan Yıldırım'ı oynatmayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusuna, "Olabilir tabi ki ama Oğuz Han bizimle idmanlara daha fazla katıldığı için o birkaç adım önde. Ozan Tufan var. Joker futbolcu. Benim bir şey aklıma gelecektir orada emin olun." diye cevap verdi.

Daum, soruların ardından sözlerini Türkçe olarak, "İyi günler, kolay gelsin" diyerek tamamladı.
CİHAN

Yorumlar