Daum: İki takım için de hayati bir maç olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayserispor ile oynayacakları maçın zorluğuna dikkat çekerek, "Biz Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz, onlar için de ligde kalmaları açısından hayati bir maç olacak.

Google Haberlere Abone ol
Daum: İki takım için de hayati bir maç olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayserispor ile oynayacakları maçın zorluğuna dikkat çekerek, "Biz Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz, onlar için de ligde kalmaları açısından hayati bir maç olacak." dedi.

Tecrübeli teknik adam, ligde deplasmanda oynayacakları Kayserispor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Oynayacakları 3 maçın yönlerini belirleyeceğini ve fiziksel durumlarının önemli olduğunu belirten Daum, şöyle konuştu: "Bu müsabakalarda sinirlerimize hakim olmamız gerekiyor. Önemli olan bu müsabakalarda en üst düzeyde motivasyonumuzu göstermemiz gerekiyor. Bunu birlik beraberlik içinde görebiliriz. Herkes herkes için mücadele edecek. O yüzden birlik beraberlik göstergesi, motivasyon açısından önemli. Benim için bir takım oyununda, yalnız maçlarda değil, futbolcuların özel hayatlarında da birlikte olmaları çok önemlidir. Çalışmalarımız şu yönde oldu, takımın kompakt olması açısından önemliydi. Ayrıca gol bölgelerinde pozisyon üretiyoruz ama gol atabilme adına çalışmalarımız bu hafta ileri derecede olmuştur. İdmanlarımızın yanında futbolcularımızla analiz yapıldı, teke tek görüşmelerimiz oldu."

Önlerindeki üç maçın ilkinde Keyserispor'a karşı kazanmak istediklerini dile getiren Daum, şunları ifade etti: "Kayserispor karşısında kazanmak için çalıştık. Çünkü puan durumuna baktığınız zaman iki takım ortaya çıkıyor. Biz Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz, onlar için de ligde kalmaları açısından hayati bir maç olacak. Taktiksel disiplini 90.dakikaya kadar sürdürüp, galibiyeti isteyen taraf olmanız gerekiyor, her şeyinizi ortaya koymanız gerekiyor böyle müsabakalarda. Umarım takımımız geçen maçtaki gibi baskıyı üst seviyeye taşıyarak, golü isteyerek ve atarak bu baskıyı Kayserispor müsabakasında da sürdürür. Bu maçta kesinlikle sporcularımızın tamamen limitini aşması gerekiyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu Bursaspor forması giyen futbolcuların bilmesi gerekiyor, bunu görmek istiyoruz."

Şener'in ayağında ödem oluştuğunu ancak maça kadar hazırlanabileceğini belirten Daum, Caja ile Ferhat'ın maça yetişmesinin zor olduğunu ancak yine de önlerinde bir miktar daha bulunduğunu kaydetti.

Daum, bir soru üzerine Kayserispor'un şuan ki durumunun kendileri için tehlikeli olduğunu belirterek, "İster lider olsun ister sonuncu olsun, burada alabileceğiniz bir üç puan var. Öyle hazırlıyoruz futbolcularımızı. Şuan Kayserispor'un durumu onu daha da tehlikeli kılıyor. Bunu futbolcularımıza her gün aktarıyorum. Rakibimizi çok fazla abartmıyoruz. Ancak müsabakanın ne kadar önemli olduğunu, tamamen maça odaklanıp limitimizi zorlamamız gerektiğini sporcularıma aktarıyorum." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar