Daum: Gol olmayınca iyi oynamanın anlamı yok

Kendi sahasında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan Bursaspor, alınan bir puana sevinmedi.

Google Haberlere Abone ol
Daum: Gol olmayınca iyi oynamanın anlamı yok

Kendi sahasında Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan Bursaspor, alınan bir puana sevinmedi. Maçın ardından konuşan Teknik Direktörü Christoph Daum, Gençlerbirliği maçında iyi oynadıklarını ama gol atamadıklarını kaydetti.

İlk devre baskılı oynadıklarını ve rakibi kendi sahasına hapsetmeye çalıştıklarını belirten Daum, "Bunu da yaptık. Top oranı bizdeydi. Bu baskı sonucu ve oyun hakimiyetinden sonra gol olarak bunları sonuçlandıramadık. Çok net gol pozisyonu az vardı. Penaltıdan golüde yiyebilirdik." diyerek şöyle devam etti:

"İkinci devre daha da baskıyı artırdık. Çok net bir gol pozisyonumuz vardı, Sestak'ın pozisyonu. Diğer yakaladığımız pozisyonlar bu kadar net değildi. Müsabakaya bakıldığında baskılı oynuyorsunuz, sağdan soldan ortalar geliyor ve gol atmaya çalışıyorsunuz. Rakibe baskı kuruyorsunuz ve neticede gol olmayınca bunlar bir şey ifade etmiyor. Takımımızı mücadele açısından kutluyorum. Ceza sahası içinde ve sonuçta istediğimiz o golü bulamadığımız için üzgünüm."

Bursaspor’un kendi sahasında maç kazanmakta zorlandığı şeklinde sorulan bir soruya Daum, "Bu müsabakayla ilgili zaman zaman oyunu açmaya çalıştık ve kanatlardan geldik. Son paslarımız eksikti. Bunu yapamadığınız zaman gol atamıyorsunuz ve sıkıntı yaşıyoruz. Futbolcularım elinden gelen mücadeleyi verdi. Net pozisyonları yakalama adına isabetli pas ve ortalar gelmesi lazım. Kombinasyonlara baktığınız zaman kötü oynamadık. Ama sonucu gidilmeyince sıkıntı doğuyor." dedi.

'Bu maçta Sestak'ı tercih ettiniz. Bu değişikliğin sebebi neydi?' sorusuna ise Daum, "Bu ilk kez değil. Bir kere daha oynattım. Bence 90 dakikada iyi çalıştı. Fakat golü atsaydı bunu süsleyebilir miydiniz? İdmanlarda çok iyi çalıştığı için bu şansı verdim." diye konuştu.

Gençlerbirliği maçını değerlendiren Bursasporlu Basser, "Bugünkü sonuçla ilgili takım olarak hiç bir şekilde mutlu olduğumuzu söyleyemem. Burası bizim evimiz. Sebebini bilmediğimiz bir şekilde kendi sahamızda maç kazanmakta sıkıntı çekiyoruz. Üst sıralara oynamak istiyorsak kendi sahamızda kazanmamız gerekiyor. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Ama kazanamadığımız için üzgünüz." açıklamasında bulundu.

Maçla ilgili açıklamalarda bulunan Kazım Kazım, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Gençlerbirliği defansını açmak zor oldu. 6-7 kişi top arkasından koştu. Daha sonra 8-9 kişi ceza sahası içinde bekledi. Gençlerbirliği ile 10 maç yapsak 9’unu kazanırdık. Ama bugün Gençlerbirliği’ nin taktiği tuttu. Onları tebrik ediyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar