Daum: 8 yaşındaki çocukların 'yönetim istifa' demesi beni üzüyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "6-8 yaşındaki çocuklar yönetim istifa diye bağırdığında bu beni üzüyor.

Google Haberlere Abone ol
Daum: 8 yaşındaki çocukların 'yönetim istifa' demesi beni üzüyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "6-8 yaşındaki çocuklar yönetim istifa diye bağırdığında bu beni üzüyor. Ben bunları kendi çocuklarımdan kesinlikle görmek istemiyorum." dedi.

Yeşil-beyazlı ekibin Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Daum, "Zor bir müsabakaya çıktık, nedeni de belli. Geçen hafta 5-1 kazandılar. Yeni bir hoca ile motive geldiler. Önemli anlarda oyunu bize çevirmeyi bildik. Şansımız da bizim yanımızdaydı." diyerek, şöyle konuştu:

"Kulübümüzün etrafında olan durum da gerçekten birlik ve beraberlik içinde gerçekte iyi bir cevap verdi, üç puanla. Tabiki maç içinde zaman zaman pas yüzdemiz iyi değildi, yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik ama takım içinde güzel bir beraberlik var. Önümüzdeki haftalarda bunlar da sonuçla endekslenecektir. Caja ilk gölümüzde iyi bir asist yaptı ve Belluschi güzel bir gol attı. Gol pozisyonlarımız, şutlarımız vardı. İbrahim Öztürk gerçekten bugün çok iyi bir performans ortaya koydu."

"KENDİ ÇOCUKLARIMIN BUNU YAPMASINI İSTEMEM"

Kadın taraftarların 'yönetim istifa' şeklinde bağırmasını değerlendiren Daum, "Ben bir çok şeyi yaşadım ama şimdiye kadar bunu yaşamadım. Yeni yaşıyorum. Bizi de destekleyen taraftarlar var ama belli bir grup var, inanılmaz derecede protesto ediyor. Zor şartlar altında çalışma oluyor burada." diyerek şunları söyledi:

"Bursaspor'un köklü bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Bugün bayan taraftarların bizi desteklemesine çok sevindik. Güzel bir ortam oluşturdular. Biraz da hayal kırıklığına uğradığım taraflar vardı. Saf temiz çocuklar ve bayanların 'yönetim istifa' diye tepki gösteriyor, bu pedagojik açıdan eğitim açısından ne kadar doğru bilemem. Yanlış anlaşılmasın ben burada çocuklarınızı nasıl eğiteceksiniz şeklinde öğretecek değilim. Ama bu beni gerçekten üzüyor. 6-8 yaşındaki çocuklar yönetim istifa diye bağırdığında bu beni üzüyor. Ben bunları kendi çocuklarımdan kesinlikle görmek istemiyorum."

FERNANDAO: GALİBİYETİ KADINLARA HEDİYE EDİYORUZ

Bursasporlu oyuncu Fernandao ise maçla ilgili yaptığı açıklamada, "İhtiyaç duyduğumuz ve uzun süredir beklediğimiz bir galibiyetti bu. Gerçekten iyi oynadık, takım arkadaşlarımı kutluyorum. İyi çalışıp bu galibiyeti seri haline getirmek istiyoruz." dedi.

Bayan taraftarlara karşı ilk defa oynadığını belirten Fernandao, "Böyle bir atmosferde oynadık. Çok etkileyicilerdi, takımı desteklediler, itici güç oluşturdular. Galibiyeti onlara hediye ediyoruz." diye konuştu.

CAJA: BAYAN TARAFTARLAR ÇOK ETKİLEYİCİYDİ

Caja, gerçekten zor bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Soyunma odasında iyi bir atmosfer var ama sahada ileri taşıma konusunda sıkıntılar yaşıyorduk, bugün bunu daha iyi yaptık ve kazandık. Şimdi önümüzde maçlar var onları da kazanmak istiyoruz. Bayan taraftarlar çok etkileyiciydi. Ama biraz farklıydı. Sesler daha ince geliyordu, arada bir çığlıklar geliyordu. Ben de ilk defa bayan taraftarlara karşı oynadım. Gerçekten çok etkileyiciydiler. Bu da gösteriyor ki Bursaspor'un sadece erkek taraftarları yok." diye konuştu.

TÜTÜNEKER: ÇOK ÜMİTLİ GELDİK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Maalesef 2-0 mağlup olduk. Çok ümitli geldik buraya. Ama ortada çok kötü bir futbol yoktu. İyi şeyler yaptık, maalesef çok kötü gol yedik. 45'den 70'e kadar çok bastırdık, gol pozisyonları bulduk. Onları yapabilseydik Bursaspor'u zora sokabilirdik. Futbolda önemli olan gol atmak. Atamadığınız zaman mağlup oluyorsunuz. Takımımızı moral olarak üst seviyede tutmamız gerekiyor, çünkü daha 12 maç var. Bu işin meyvesi gol, özellikle gol bulmamız lazım." dedi.

Tütüneker, bir soru üzerine Engin Baytar ve LuaLua'nın eksikliğini hissettiklerini belirtti.

EREN: GEÇEN HAFTAKİ OYUNUMUZU YANSITAMADIK

Çaykur Rizesporlu oyuncu Eren Albayrak ise yaptığı açıklamada, "Geçen haftaki oyunumuzu bu hafta istediğimiz gibi sahaya yansıtamadık, özellikle hücum tarafını. Geçen hafta güzel bir galibiyet almıştık, bunu devam ettirmek istiyorduk ama olmadı, üzgünüz. Şanssızlık da var. Bizim için 13 tane maç var, hepsi final maçı. Bunların hepsini istediğimiz gibi tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

"BENİM İÇİN DUYGUSAL BİR MAÇ OLDU"

Eren, uzun bir aradan sonra Bursa'ya gelmesi nedeniyle yaşadığı duyguları ise "Benim için Bursaspor her zaman çok güzel. Burada başladım, burada büyüdüm. Bir yere geldiysem Bursaspor sayesinde geldim. Benim için duygusal bir maçtı." diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu Oboabona, "Biz buraya 3 puan için geldik. Maçtan mağlup ayrılmamamız gerekiyordu, maalesef kaybettik." dedi.
CİHAN

Yorumlar