"Darüşşafaka Doğuş'ta olmaktan onur duyuyorum"

- Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt: - "Ortak olabileceğim, iş birliği yapabileceğim, hedefleriyle hedeflerimin örtüştüğü insanlarla çalışacağım" - Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi Kutluay: - "Blatt'ın bizim kulübümüz açısından olumlu bir kişilik olduğuna inandığımız için kendisiyle iletişime geçtik" - "Brad Wanamaker ile 2 yıllık anlaşma sağladık"

Google Haberlere Abone ol
"Darüşşafaka Doğuş'ta olmaktan onur duyuyorum"


İSTANBUL (AA) - Başantrenör David Blatt, kulübün hedefleriyle, kendisinin hedeflerinin örtüşmesinden dolayı Darüşşafaka Doğuş'u tercih ettiğini söyledi.

Yeşil-siyahlı kulübün yeni başantrenörü Blatt, Volkswagen Arena'da düzenlenen imza töreninde Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ile basının karşısına çıktı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de takip ettiği basın toplantısında Blatt, Türk insanın çok sıcak kanlı olduğunu ve bunu hiç bir zaman unutmadığını aktardı.

Blatt, ekibe baktığında ortak bir görüşe sahip olduklarını gördüğünü ve bunları göz önünde bulundurduğunda karar vermenin oldukça kolaylaştığını belirterek, "Ortak olabileceğim, iş birliği yapabileceğim, hedefleriyle hedeflerimin örtüştüğü insanlarla çalışacağım. Benim görevim bu organizasyona ortak olarak hedefleri kolaylaştırmak. Güzel deneyimlerim oldu. Bir tarafım hiç bir zaman Türkiye'den gitmedi. Darüşşafaka Doğuş'ta bulunmaktan onur, memnuniyet ve heyecan duyuyorum. Mücadeleyi dört gözle bekliyorum ve bana verilen fırsattan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Kadroyu 15 oyuncuda sınırlı tutmak istediğini kaydeden ABD'li başantrenör, "Akıcı bir basketbol oynamak için doğru ilkeleri takip etmeniz lazım. Bir taraftan da takımınızın iş birliği yapması lazım. Farklı tarzda oyunculara ihtiyacınız var ve oyunu ön görebilmek çok önemli. Sadece kupadan bahsetmiyoruz. En üst düzey kadroyu bulundurmak istiyoruz. Günümüz basketbolunda devamlı gelişim çok mühim. Kadromuzu 15 oyuncuda tutmaya çalışacağız. Hem Avrupa hem de Türkiye ligi yeterince yoğun. Dolayısıyla bu rakam gerekli diye düşünüyorum. Sahaya rekabetçi bir takım çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Altını çizeceğimiz hususlardan bir tanesi de oyunu doğru şekilde oynamak. Bunun sonucunda da Darüşşafaka Doğuş basketbol kültürünü oluşturmak istiyoruz. Hedeflerimizden bir tanesi, o takımın parçaları olan tüm oyuncuları taraftarların izlemek istemesi." şeklinde konuştu.

Blatt, bir gazetecinin THY Avrupa Ligi'nin değişen formatı hakkındaki sorusuna, "Kuruluşlar ne kadar az kavga ederlerse basketbol için o kadar iyi olur. Bu kuruluşlar arasında belirli görüş farklılıkları, felsefe çatışmaları olduğunun bilincindeyim ancak dürüst olmak gerekirse bunların çok azı oyuna hizmet ediyor. Artık ortak bir anlaşmaya varmanın zamanı geldi." cevabını verdi.

ABD'de yayınlanan bir programda kendisini etkileyen başantrenör olarak Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Obradovic'i gösterdiğini hatırlatılan Blatt, "Her zaman, her mücadelede rekabet edilebilecek bir isim. Olumlu bir şekilde şaşırttım sanırım. Sonuçta güzel bir basketbol oynuyoruz. Bu tür antrenörler oyunu çok etkilemiş isimler. Kendisi dünya çapında basketbolu geliştiren isimlerden bir tanesidir. Yüzük konusuna gelecek olursak, umarım bana burada yapacaklarım için yüzük verirler. Clevelen'ın şampiyonluğundan öyle bir beklentim yok." ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ise kulübü daha iyi yerlere götürmek istediklerini ve bu sebeple kulübe vizyon katacak bir hocayla anlaştıklarını söyledi.

İbrahim Kutluay, Blatt'ın basketbol felsefesine çok inandığını ve saygı duyduğunu belirterek, "Blatt'ın bizim kulübümüz açısından olumlu bir kişilik olduğuna inandığımız için kendisiyle iletişime geçtik. Kendiside bize inandı ve bizlerle olmaya karar verdi. Kendisinin vermiş olduğu transfer listesi ve bizim fikirlerimizle bir liste oluşturduk. Birkan Batuk ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Mehmet Yağmur ile sözleşme uzattık. Brad Wanamaker ile 2 yıllık anlaşma sağladık. Hocamızla ortak verdiğimiz kararlar ve transferler. Açıklayamayacağımız bir çok sporcuyla görüşmelerimiz devam etmekte." açıklamasında bulundu.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de güzel bir sezonun ardından, önümüzdeki sezon için yep yeni heyecanlar yaşadıklarını ve Darüşşafaka Doğuş'un Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da kendini kanıtlama yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Öte yandan, tören sonunda İbrahim Kutluay, Ferit Şahenk ile Blatt'a taktik tahtası hediye etti.

Yorumlar