Darüşşafaka Doğuş, Moerman'ı transfer etti

- Fransız basketbolcu Moerman: "David Blatt gibi bir başantrenörle çalışmak, çocukluk hayalinin gerçeğe dönüşmesi gibi olacak"

Google Haberlere Abone ol
Darüşşafaka Doğuş, Moerman'ı transfer etti

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş, Fransız forvet Adrien Moerman'ı renklerine kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon Banvit'te forma giyen 27 yaşındaki basketbolcuyla bir yılı opsiyonlu, iki yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Kariyerinde daha önce Fransa Ligi'nde Roanne, Nanterre, Orleans ve Nancy takımlarında forma giyen 2,01 metre boyundaki Moerman, daha sonra İspanya'nın Bizkai Basket Bilbao takımına transfer oldu. Limoges formasıyla ülkesine dönen ve 2013-14 sezonunda takımıyla Fransa şampiyonluğunu kazanan Moerman sonraki sezonda ise ligin en değerli oyuncusu seçildi.

Moerman, 2015-16 sezonunda Banvit formasıyla Spor Toto Basketbol Ligi'nde sayı ve ribaunt lideri olmuştu.

Tecrübeli oyuncu, yeşil-siyahlı kulübe transferinin kendisini çok heyecanlandırdığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecek sezon da Türkiye Ligi'nde oynamaya devam edeceğim için çok mutluyum. Büyük hedefleri olan Darüşşafaka Doğuş'a geldiğim için ayrıca çok heyecanlıyım. David Blatt gibi bir başantrenörle çalışmak da çocukluk hayalinin gerçeğe dönüşmesi gibi olacak. Bu sayede daha önce üç sezon oynadığım Avrupa Ligi'nde de yeniden mücadele etme imkanı bulacağım."

Yorumlar