Dani Alves: İspanya'da çok ırkçılık var

Geçtiğimiz pazar günkü Villareal karşılaşmasında ırkçı saldırıya uğrayan Barcelona'nın yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da çok ırkçılığın olduğunu söyledi.Globo Radyosu'na konuşan Alves, "Yabancılara karşı çok ırkçılık...

Google Haberlere Abone ol
Dani Alves: İspanya'da çok ırkçılık var

Geçtiğimiz pazar günkü Villareal karşılaşmasında ırkçı saldırıya uğrayan Barcelona'nın yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da çok ırkçılığın olduğunu söyledi.

Globo Radyosu'na konuşan Alves, "Yabancılara karşı çok ırkçılık var. İspanya birinci dünya ülkesi gibi sunulmaya çalışılıyor fakat bazı şeylerde çok geri kalmışlar." dedi.

Sahaya atılan muzu yiyerek ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Alves, bu hareketine bir çok ünlü ismin yanı sıra tüm dünyanın destek vermesine şaşırdığını ifade etti.

Irkçılıkla mücadelede Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ni (FIFA) de eleştiren Brezilyalı oyuncu, "La Masia'dan daha önemli ve ciddi şeylere odaklanmalılar." diyerek 18 yaş altı oyuncuların transferindeki usulsüzlük nedeniyle Barcelona'ya verilen ve sonra kaldırılan transfer yasağı cezasına atıf yaptı.

CİHAN

Yorumlar