Curlingde çıta yükseldi

- Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Şebin: "3-4 yıl içinde dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğimize eminiz" - "İstanbul, Samsun, Ordu, Zonguldak, Bursa, Kocaeli ve Trabzon'a tesis kazandırmayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Curlingde çıta yükseldi

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, kadın milli takımının Avrupa Şampiyonası'nda A klasmanına yükselmesini önemsediklerini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, "3-4 yıl içinde dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğimize eminiz." dedi.

Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İskoçya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki başarının, Dünya Curling Federasyonu yetkililerini dahi şaşırttığını ifade etti.

Yeni bir federasyon olduklarına dikkati çeken Şebin, curlingin Türkiye'deki gelişimi hakkında bilgi verdi.

Kenan Şebin, curlingin 2009 yılında Türkiye'de oynanmaya başlandığını dile getirerek, "Bizim insanımızın yetenek konusunda hiçbir problemi yok. Gençlerimiz, internet üzerinden videolarla curling kültürüne sahip oldu ve kuralları öğrendi." dedi.

Curling branşında faaliyetlerin 2015 yılına kadar Buz Pateni Federasyonu çatısı altında yürütüldüğünü anlatan Şebin, şöyle devam etti:

"2015 yılında alınan bu karardan sonra 21 Ocak 2016'da seçim yapıldı. Başkanlığa seçildikten sonra üç ay içinde kurullar oluşturuldu. 'En kısa zamanda nasıl başarılı oluruz' diye arkadaşlarımızla konuştuk. Yaklaşık 300 kişilik sporcu potansiyelimiz olmasına rağmen uluslararası düzeyde yarışacak sporcu sayımız azdı. Çocuklarımızın muhakkak uzun süreli kamplara girmesi gerekiyordu. Erzurum'daki mevcut sporcularımızla acilen bu işi yürütmemiz lazımdı. Antrenörlerimizle oturup stratejilerimizi belirledik. Kamplarda çocuklarımızın teknik ve taktik gelişimlerine katkı sağlarken, psikolog destek de sunduk."


- "Erkeklerde de A klasmanına yükseleceğiz"


Sporda inanmanın önemine işaret eden Kenan Şebin, "Çocuklarımızdan öncelikle hayal etmelerini, inanmalarını istedik. Sağ olsunlar onlar da bizi mahcup etmediler. Kızlarımız Avrupa'da ilk 10 ülke arasına girdi. Erkeklerimiz A klasmanına yükselemediler ancak bu sporu 50-60 yıldır yapan ülkeleri yendiler. En kısa zamanda erkeklerde de A klasmanına yükseleceğiz." diye konuştu.

Şebin, bundan sonra daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını vurgulayarak, "Bu başarı bizim için yeter mi? Tabii ki yetmez. Bu başarı inşallah, çok yakın zamanda artarak devam edecek. 3-4 yıl içinde dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğimizden eminiz." değerlendirmesinde bulundu.



- Yeni tesis hedefi


Başkan Şebin, tesis sayısının artması halinde sporcu potansiyeli konusunda sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

Curling salonunun Türkiye'de şu an sadece Erzurum'da bulunduğunu hatırlatan Şebin, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul, Samsun, Ordu, Zonguldak, Bursa, Kocaeli ve Trabzon'a tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Tesislerimiz yapıldıkça sporcu sayımız da 5-10 bin kişiyi bulacaktır. Tesislerimiz bittikçe bu sporu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Projelerimizi hazırladık, Bakan Akif Çağatay Kılıç Bey'e sunacağız. Dev tesislere ihtiyacımız yok. Performansa dayalı ucuz maliyetli tesisler bize yeter. Zaten Erzurum'daki salonun dışında olimpik ölçülerde buz tesisine dönüştürülebilen Ankara Spor Salonu var. Gelecek yıl Avrupa ve dünya şampiyonasına ev sahipliği yapma talebimiz var. Bu salonları şampiyonalarda kullanmayı amaçlıyoruz."



Yorumlar